Geçtiğimiz günler İYİ Parti’nin Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. İYİ Parti’nin seçimlere 60 günden az bir süre kalmasına rağmen hala Sivas için Belediye Başkan Adayını açıklamamış olması ise seçmenlerin tepkisine yol açıyor.

İYİ Partililer Kime Oy Verecek?

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için henüz adayını açıklamamış olan İYİ Parti’nin seçmenlerinin ise kime oy vereceği tartışma konusu oldu.

Geçtiğimi günlerde Mehmet Ceylan’ın Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Adem Uzun’u destekleyeceği iddiaları aday açıklamasının gelmemesiyle birlikte daha da güçlenirken seçmenler adayın bir an önce açıklanmasını talep ediyor.

Başvuru Yapanlar Değerlendirilecek Mi?

Mahalli idareler seçimleri kapsamında 81 ilde olduğu gibi Sivas’ta da aday adaylığı başvuru süreci yürüten İYİ Parti, adaylığı başvurusu yapan isimleri değerlendirmeye almadan Mehmet Ceylan’ı aday göstermişti.

SİVAS 29 MART NÖBETÇİ ECZANELER SİVAS 29 MART NÖBETÇİ ECZANELER

Gelinen noktada Sivas Belediye Başkan Adayı belirleme sürecinde daha önce aday adaylığı başvurusu yapan isimlerin değerlendirmeye alınıp alınmayacağı da merak ediliyor.