MEHMET TIRPAN

Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. F. Selçuk Moğulkoç, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 71 hekimin görev yaptığını aktaran İl Müdürü Moğulkoç, “Ağız ve diş hastanesinde ameliyathane devreye alındı. Daha önce anestezi uzmanını ağız ve diş sağlığı hastanesinde görevlendiriyorduk şimdi anestezi uzmanımız tamamen hastanede kalacak” dedi.

Kritik ve riskli hastaların rahatlıkla ameliyat edildiğini aktaran Moğulkoç, “Ameliyathanemiz aktif hale geldi. Haftanın 5 günü ameliyat yapabiliyoruz. Bir kaçtane daha uzman talep ettik. Eğer uzmanlar gelirse başarı oranımız daha da artacak. 1 yıldır implant yapıyoruz. Özel sektörle Ağız ve Diş Sağlığı merkezi arasında çok ciddi bir fiyat farkı var. Şuanda Sivas’taki en ucuz implantı yapıyoruz. Özel sektörde alınan ücretin yarısından daha az bir ücret alınıyor. Bu konuda çok iyi bir noktadayız. Devlet hastaneleri özel hastane statüsünde hizmet veriyor. Çayyurt Aile Sağlığı Merkezinde diş ünitesi açacağız. 8 ünite belirledik ama ihtiyaca göre hekim sayımızı artıracağız. O bölgedeki vatandaşlar diş hastanesine gitme ihtiyacı duymadan muayene olabilecek. Ayrıca Kümbet Bölgesinde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezine de 4 ila 6 ünite açacağız. Burada da ihtiyaca göre hekim sayısını artıracağız. Yaz aylarında özellikle ağız ve diş sağlığı hastanesinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Farklı illerden gelen hastalara hizmet veriliyor. Hastalarla zaman zaman yapılan görüşmelerde verilen hizmetlerden oldukça memnun olduklarını duyuyoruz. Okullarda ücretsiz ağız ve diş taraması yapılıyor. Çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye ediyoruz. Onlara eğitim veriyoruz. 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da bu konuda çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.