MEHMET TIRPAN

Kangal Belediye Başkanı A. Kürşat Apaydın, Kangal Balıklı Kapıca’nın Kangal Belediyesi ile hiç bir alakasının kalmadığını, Kangal Balıklı Kaplıcanın İl Özel İdaresine geçtiğini, konuya ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Daha önceki dönemlerde ilgili Belediye yönetimi ve işletme sahipleri arasında çıkan anlaşmazlıklar, Kavak köyü ile ortaya çıkan husumetler sonucu konu ile ilgili halen mahkeme sürecinin devam ettiğini aktaran Başkan Apaydın, “Kangal Balıklı Kaplıca’nın Kangal Belediyesine devredilmesi noktasında geçmiş yıllardan beri süre gelen dava devam ediyor. Bu konuda en son mahkeme 1963 yılından itibaren Belediyenin harcadığı 71 bin TL’yi yasal faizi ile birlikte Kangal Belediyesine geri ödenmesini hükmetmiş. Bugünkü para ile de 1 milyon TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Ancak biz bu konuda itirazlarda bulunduk. Üst mahkeme itirazımızı kabul etti eski dosyayı iptal ederek yeniden görüşülmesi için süreç başlattı” dedi

Kangal Balıklı Kaplıcasının Kangal Belediyesinden koparılmasının uygun olmayacağını ve bu konuda bölge halkının umutlu olduğunu aktaran Apaydın, ”Geçmişte bölgedeki anlaşmazlıkların çözülmesi noktasında bölge halkını dinleyen siyasiler olsaydı. Keşke konuyu çözmek isteyen üst düzey bürokratlar olsaydı. Zamanında sorumlular ve ilgililer bölge halkının sesine kulak verse idi şuanda bu durumun içerisinde olmazdık. Yapılan itirazın sonucunda yeni bir görüşme süreci başladı. Süreci yakından takip edeceğiz. Siyasilerin ve üst düzey yöneticilerin bu sefer konuya ağırlık vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

YAPILAN BORÇLANMALARIN KARŞILIĞINI BÖLGE HALKI GÖRÜYOR

Bütün Belediye Başkanlarının ortak sorunun borç olduğunu ancak Belediyenin bölgeye hizmet etmesi için borçlanmanın kaçınılmaz olduğunu aktaran Apaydın, “İlk göreve geldiğimizde Belediyeyi 50 milyon borç ile aldık. Şuanda borç bakiyemiz 38 milyon TL’ye kadar düştü. Önümüzdeki günlerde yine borçlanmalar olacak ama borçlanmaların karşılığında gözler görülen işler olacak. 1 milyon 600 TL bedel harcayarak Kangal İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımıza akıllı su sayaçları veriyoruz. Su sayaçlarının bağlantıları yapılıyor. Ekipler gümlük ortalama 50 eve akıllı su sayaçları takıyor. Su sayaçlarının karşılığında kimseden 1 kuruş istenmedi. Biz hep söyledik her konuda şeffaf olacağız diye. Herkes belediyemizin borcunu alacağını bilecek. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Yetiştirebilirsek haftaya gelir ve giderleri kendi sosyal medya hesabımdan ve belediye’nin internet sayfasından yayınlayacağım. Belediyemizin gelir ve giderlerini kuruşu kuruşuna yazacağız” ifadelerini kullandı.