MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Sivas’ı idare edenlerin kentte yaşayan insanları gözardı edip kendi bildiklerini okuduğu ruh halinden acilen kurtulmaları gerektiğini söyledi.

Kentin farklı bölgelerinde yapılması planlanan projeler hakkında bölge sakinlerinin de fikrinin alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan İnce, “Bugün Sivaslı Bakan ve vekiller olsun geliyorlar. Orduevinin bulunduğu bölgeye şunu yaptık diyorlar aradan bir gün geçiyor bölgeye kütüphane yapılsın diyorlar. Sonra vazgeçiyorlar bu alanda farklı bir proje uygulayacağız diyorlar. O bölgede yaşayan insanların hiçbirinin görüşünü almıyorlar. Kendi kafamıza göre gözümüzü kapatıp da bugün şu olsun bugün böyle olsun diyemeyiz” dedi.

Projelerin hayata geçirilmesi noktasında harcanacak olan rakamlar çok fazla rakamlar olduğunun altını çizen Başkan İnce, “Doğru adımların geri dönüşü doğru olur. Bu konuda bizi yönetenleri eleştirmek zorunda kalıyorum. İstişareden uzaktalar. İşin ehli ile çalışmıyorlar. Kendi iç dünyalarında karar verip uygulatıyorlar. Ama ne yazık ki bizde de bu durumu sorgulaması gereken insanların hiç biri bu konuları sorgulamıyor” ifadelerini kullandı

“VEKİLLERİN KARNELERİ ZAYIFLARLA DOLU”

Siyasetin bir meslek gibi olmaması gerektiğine de vurgu yapan Başkan İnce, “Ne yazık ki bizi idare eden insanlar 3 dönemdir ki vekiller. Her dönem aynı insanlarla yönetiliyoruz. Bu insanların lafına değil icraatına bakmalıyız. Sivas’ı yönetenlerin 3 dönemdir ki karnelerine baktığımızda ne yazık ki karneleri zayıflarla dolu. Ama ne yazık ki o günkü siyasi tablo neyse hasbel kader seçilmişler. Ne yazık ki seçilmişligin hakkını verecek hiçbir icraatta bulunmamışlar” şeklinde konuştu.

“YA HAİN İLAN EDİLİYORUZ YADA YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYORUZ”

Yapılan ve yapılacak işlerle ilgili hesap sorulduğunda adeta hain ilan edildiklerini de sözlerine ekleyen Başkan İnce, “Eleştirmek ve fikirlerimizi söylemek hepimizin hakkı. Bizlerde bu şehirde yaşıyoruz ve temsil ettiğimiz insanlar var. Eleştiri yaptığımızda ve fikirlerimizi söylediğimizde adeta hain ilan ediliyoruz ve yıldırma politikası uygulanıyor. Bu durumda hiç hoş değil ve bizleri bu konuda kimse susturamaz ve yıpratamaz. Bizim bu hastalıktan kurtulmamız lazım” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.