Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4459 %0.08
43,7264 %-0.09
Ara
Sivas Haber
Sivas Memleket GÜNDEM İstanbul Büyükşehir Belediyesine Kayyum Atanacak Mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesine Kayyum Atanacak Mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör örgütüne yardım iddialarıyla gözaltına alındı. İddialar, yerel seçimler öncesinde "Kent Uzlaşısı" ittifakıyla ilişkilendiriliyor. Gözaltı durumu kayyum atanma ihtimalini gündeme getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, gözler İstanbul'daki siyasi ve ekonomik gelişmelere çevrildi. Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve diğer 4 şüpheli, "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla sabah saatlerinde gözaltına alındı. İBB Başkanı İmamoğlu ve diğer şüphelilerin terör suçlamalarıyla alınan gözaltı kararı, yerel seçimlerdeki "Kent Uzlaşısı" ittifakı nedeniyle gündeme geldi.

"Kent Uzlaşısı" İttifakı ve Terör Suçlamaları

İstanbul yerel seçimleri öncesinde, Ekrem İmamoğlu'nun "Kent Uzlaşısı" temelinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) çatı yapılanmasıyla ittifak kurduğu öne sürülmüştü. Başsavcılığın açıklamasına göre, HDK’nın İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde faaliyetlerini artırmak amacıyla seçim öncesi görüşmelerde bulunduğu ve terör örgütü PKK/KCK’nın elebaşlarından Cemil Bayık ve Mustafa Karasu’dan talimatlar aldığı iddia ediliyor.

PKK/KCK ile İttifak İddiaları

Başsavcılık açıklamasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer şüphelilerin "Kent Uzlaşısı" kapsamında PKK/KCK terör örgütüne yardım etmekle suçlandığı ifade edildi. CHP'nin İstanbul'daki belediye meclis üyelerinin ve belediye başkan yardımcılarının bazılarıyla terör örgütü ile bağlantılarının bulunduğu iddia edilerek, yerel seçimlerden önce CHP'ye katılan bazı isimlerin HDK verilerinde yer aldıkları tespit edilmiştir.

Yolsuzluk ve Terör Suçlamalarının Etkisi: Kayyum Gündemde

İstanbul'da, CHP’li belediyelere yönelik son dönemdeki yolsuzluk operasyonlarının ardından, İmamoğlu’nun gözaltına alınması, kayyum atanması ihtimalini gündeme getirdi. Daha önce, terör suçlamalarıyla gözaltına alınan bazı belediye başkanlarının yerine kayyum atanmışken, yolsuzluk suçlamasıyla alınan başkanlar için bu adım atılmamıştı. Şu anda, Ekrem İmamoğlu'nun yerine kayyum atanması olasılığı, siyasi arenada tartışılan bir konu olarak öne çıkıyor.

İBB’de PKK Sempatizanlarının İstihdamı Yapıldı Mı?

Soruşturma kapsamında elde edilen belgelere göre, İBB iştiraki olan İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ'ta PKK/KCK terör örgütüyle bağlantılı kişilerin işe alındığı öne sürülüyor. Başsavcılığın yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nun, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte terör örgütüne yardım etmek suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul’daki bazı belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin HDK verilerinde yer aldıkları, terör örgütüne sempati duydukları ve bu nedenle gözaltına alındıkları ifade edildi. Bunun yanı sıra, İmamoğlu’nun, HDK ile olan bağları nedeniyle terör örgütüne bilerek yardım ettiğine dair soruşturmalar devam ediyor.

Gözaltı Süreci ve Soruşturmanın Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve diğer 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verirken, şüphelilerle ilgili arama ve el koyma işlemleri de başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, söz konusu şüphelilerin bağlantılarına yönelik geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor.

Soruşturmanın ilerleyen günlerde daha da derinleşmesi bekleniyor. İmamoğlu'nun durumu ve İBB’ye kayyum atanması, siyasi gündemin önemli maddelerinden biri haline geldi.

Gözaltı Kararları ve Kayyum İhtimali Var Mı?

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından, yerel seçimlerdeki "Kent Uzlaşısı" ittifakının İBB'ye kayyum atanmasının yolunu açıp açmayacağı merak ediliyor. İstanbul'da, terör suçlamaları ile gözaltına alınan başkanların yerine kayyum atanması geçmişte yaşanmış bir uygulama olmuştu. Ancak, yolsuzlukla suçlanan belediye başkanlarının yerlerine kayyum atanması konusunda ise bir adım atılmamıştı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *