Peker, “Ülkemizin olduğu gibi ilimizinde en büyük sorunu işsizliktir. 340 bin nufuslu Sivas'ta  45 bine yakın işsiz olduğu tesbit edilmiş durumda. Artık bu konuya siyasiler ve ili yönetenler kulak versin” dedi.

ADNAN HASAN FİŞENK

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, yetkililere seslenerek Sivas’taki işsizler ordusuna her geçen gün yeni neferlerin katıldığını, kangren olmuş bu soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Sivas’taki işsizlik sorununun her geçen gün çığ gibi büyüdüğünü aktaran Başkan Peker, “Ülkemizin olduğu gibi ilimizinde en büyük sorunu işsizliktir. 340 bin nufuslu Sivas'ta  45 bine yakın işsiz olduğu tesbit edilmiş durumda. Artık bu konuya siyasiler ve ili yönetenler kulak versin” dedi.

Sivas Milletvekillerimizin ve yerel yöneticilerin bu sorunu çözmek adına gayret gösterecekleri konusunda hiç bir şüphesinin olmadığını da sözlerine ekleyen Peker, “İşsizliğin giderilmesi noktasında istihdam yapılabilecek Kurumlara eleman alınması akılcı olur . Örnegin Tüdemsaş Genel Müdürlüğü şu an 750 işçi 300 civarında memur çalıştırmakta .Bu kurumumuzun iş kapasitesi 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak düzeydedir. Organize sanayi en az on bin kişiye istihdan sağlayacak iş yerleri vardır. Özellikle TÜDEMSAŞ işsizliği önleyecek kurumların başında gelmektedir. Hatırlayalım 1980’li yıllarda 5 bin kişinin çalıştığı bu kurum şu an bin 50 kişi istihdam ediyor.  TÜDEMSAŞ’ın yanı sıra özel şirketler desteklenerek Devlet desteğiyle işçi çalıştırılması sağlanabilir. Yüksek Hızlı Tren Sivas - Ankara seferleri başladığında işsizliğe bir nebzede olsa katkı sağlayacağı umudundayız. İlimize deki Tarım ve hayvancılık biraz daha desteklenirse büyük sorunumuz olan işsizlik bir nebze de olsa çözülecektir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.