MELTEM DUMAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Demirağ Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmaları sıkı bir şekilde takip ettiklerini Sivas’taki işsizliğin Demirağ OSB ile biteceğini söyledi.

Yıl sonuna kadar çalışmaların bitme noktasına geleceğini hatırlatan Başkan Eken, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile Demirağ OSB konusunu görüştük. Kendisi bizlere destek vereceğini ifade ederek ‘Sözümüzün arkasındayız. Siz yeter ki alt yapınızı bitirin’ dedi. İnşallah alt yapının bitmesi ile Demirağ OSB’de fabrikaların temelini hep birlikte atacağız” dedi.

Demirağ OSB ile birlikte göç veren değil göç alan kent haline dönüşeceğimizi, işsizliğin ortadan kalkacağını vurgulayan Başkan Eken, “Demirağ OSB’de kurulacak olan fabrikalarda Sivaslı kardeşlerimiz çalışacak. Fabrikalar üretime başladığında 25-30 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. İşsizliğin bitmesi Demirağ OSB’ye bağlı. Bu konuda Sivas’ımız çok iyi bir avantaj yakaladı. En azından teşvikle bu avantajımızı iyi kullanırsak sanayimizde gelişecek. Bu konuda bize destek veren Bakanlarımıza il protıkolümüze ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Sanayi Bakanımızın Sivas’a gelip iş adamları ile bir araya gelmesi bizim için büyük bir avantaj. Organize sanayimizin kurmuş olduğu ve ihracatın önünü açacak bir şirketimiz var. Bu şirketimiz aracılığı ile Almanya ve Kazakistan’a ihracat yapacağız. İhracatımız sadece bu iki ülke ile sınırlı kalmayacak. Kurulan şirket aracılığı ile birçok ülkeye ihracaat yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.