Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Türkiye İstatistik Kurumunun Haziran ayı işsizlik istatistiklerinin yayınladığını ancak rakamların doğruyu yansıtmadığını söyledi.

Gerçek işsizlik rakamlarının sır gibi saklandığını ifade eden Karasu, “Tükiye’de olduğu gibi ilimizde de işsizlik had safhaya çıktı. İnsanlar evlerine aş götüremez hale geldi. Yeterince işsiz ordusu varken bu orduya pandemi döneminde işten çıkarılan insanlarda eklendi. İşsizlik çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllardır söylüyoruz. İşsizliğin ortadan kalkması için fabrika bacalarının tütmeye başlaması lazım diye. Ancak iktidar bu çağrılarımıza kulak vermiyor” dedi.

İş-Kur’a kayıtlı binlerce işsizin yanı sıra kayıtdışı işszilerinde olduğuna dikkat çeken Milletvekili Karasu, “Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da işsizlik almış başını gidiyor. Kahvehanelerin insanlarla dolup taştığı unutuldu mu? Yıllarca iş umudu ile üniversite okuyan pırıl pırıl gençler işsiz. Bu gençlerin hiç biri Sivas’tan büyük şhirlere iş bulma umudu ile göç ediyor. İşsizliğin ve göçün önüne geçilmesi için fabrikalar açılmalı. Fabrikaların açılması için de teşvikler şart. Ancak bu sorunlara iktidar hep kulak tıkıyor. Türkiye şaha kalkacaktı, ekonomimiz dereye uçtu. Ekonomideki en önemli sorun işsizlik. Bu sıkıntının yanı sıra esnafın durumu da ortada. Pandeminin başından bu yana esnaf iş yapamaz durumda. Aylardır kepenk açmadığı dükkanı için kira ödemeye, SGK ödemeye devam etti. Mutfak, çarşı, pazar yangın yeri ama iktidarın derdi enflasyon ve işsizlik rakamlarını gizlemek. Türkiye bu ekonomik modelle artık yönetilemiyor. Sarayın gündemi nedir bilmiyorum ama milletin gündemi işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı’’ ifadelerini kullandı.