MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, İlimizde işsizlik oranının düştüğünü, Demirağ OSB ile birlikte artık işsizlik sorunun çözüleceğini söyledi.

Demirağ OSB’deki alt yapı çalışmalarının bitmesinin ardından Sivas’ın teşvik kapsamına alınması halinde ilimizdeki işsizlik sorunun en aza ineceğini ifade eden Başkan Eken, “Sivas’ta işsizlik 40-45 binlerden 25 binlere kadar geriledi. Çok şükür yatırımcılarımız, sanayicilerimiz yatırım yapıyor. İnşallah Sivas 6. Bölge teşvik kapsamından faydalanması halinde artık isşizlik konusu sorun olmaktan çıkacak” dedi.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde kazı çalışmalarının sürdüğünün altını çizen Başkan Eken, “Teşvik kapsamında biz dördüncü bölgedeyiz, beşinci bölge teşviklerinden yararlanıyoruz. Ama sağ olsun Cumhurbaşkanımız, bizim odamızın da başlatmış olduğu bir mücadele ile Sivas’ın teşvik kapsamında en özel teşvik kapsamına alınmasının müjdesini vermişti. Bununla ilgili de TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda benim bizzat kendisine ilettiğim Demirağ OSB altyapı ödeneğimiz biraz gecikmişti. Sağ olsun talimatlar verildi, altyapı ödeneğimiz geliyor ve gelmeye başladı. İnşallah kararnameyi imzalamasını Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz. Kararnamenin imzalanmasının ardından Demirağ OSB’de bir çok fabrika kurulması noktasında iş adamlarımızla görüşmeler yaptık. Yatırımcılarımızın gözü kulağı teşvikte. Sivas’a kurulacak olan fabrikalarda en az 100’er kişi çalışacak. Demirağ OSB ile adeta istihdam noktasında atak yapılacak. Bu sayede hem ilin ekonomisi büyüyecek hemde işsiz kardeşlerimiz evlerine ekmek götürebilecek” şeklinde konuştu.