MEHMET TIRPAN

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (SOSAD) Başkanı İsmail Timuçin, 1. OSB’nin de cazibe merkezi kapsamına alınması noktasında ısrarcı olacaklarını, Sivaslı vekillerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Sivaslı vekillerle görüştüklerini hatırlatan Timuçin, “Organize Sanayi Bölgesinin Cazibe Merkezi ilan edilmesi noktasında sanayicilerimizin büyük ve haklı talebi var. İş Dünyasındaki yatırımcılarımız bu işin peşini bırakmamamız gerektiğini ifade ediyorlar. Eğer bizde bu işin peşini bırakmayacaksak Organize Sanayi Bölgesinin bel kemiği fabrikaların sahipleri ile Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek derdimizi anlatacağız. Yaklaşık 8 bin kişiyi istihdam eden firma sahipleri ile gerekirse taahhüt hazırlayıp Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Organize Sanayideki firmaları temsilen geldiğimizi ifade edeceğiz. Bu işi ancak vekillerimizle birlikte çözebiliriz. . Milletvekillerimizi sıkıştıracağız. Bu kararlılığı gösterirsek başaracağımıza inanıyorum. Eğer başaramazsak 1. OSB’deki iş adamlarımız Demirağ OSB’den yer tahsisi yapılmasını talep edelim. Bu talebimizi de en kısa zamanda yapalım” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR NİMET”

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Demirağ OSB’nin cazibe merkezi kapsamına alınmasının büyük bir nimet olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Amaçlarının üzüm yemek olduğunun altını çizen Yıldırım, “Türkiye’nin hiçbir yerinde planlı alt yapısı hazır ve İpek yolu üzerinde bir sanayi yok. Yakında inşallah Lojistik köy de bittiğinde sadece Türkiye’nin değil Dünyanın ve Avrupa’nın gözünde büyük değere sahip olacak bir sanayimiz olacak” dedi.