SEYİT ÖMER YILDIZ

Bayramlarda ekmek fırınlarının tatil olması nedeniyle  alınan ekmek sayısı bu yıl daha da arttı. Korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında bu yıl Ramazan bayramında sokağa çıkma yasağı getirilince vatandaşta dört günlük yasak için yiyecek stoğu yapmaya başladı. Her zaman olduğu gibi en fazla alınan yiyecek ekmek oldu. En temel gıdalardan olan ekmek sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşların oldukça fazla almasına neden oluyor.

“EKMEĞİMİZ İSRAF OLMASIN”

Bayram öncesi vatandaşların sadece tüketebilecekleri kadar ekmek almaları hem ekonomik anlamda önemli bir yer tutarken ayrıca israf boyutu ile de tamamen önem arz ediyor. Vatandaşın ekmek alırken yiyebilecekleri kadar ekmek almaları yetmemesi halinde evlerinde kendilerinin pratik usullerle ekmek yaparak tüketmeleri gerekiyor. Her yıl tonlarca ekmek israf edilirken ülke olarak ekonomimize de zarar veriyor.

“5 MİLYON EKMEK İSRAF EDİLİYOR”

Son verilerle birlikte Türkiye’de günlük 91 milyon ekmek üretildiği ancak üretilen bu ekmeklerin 5 milyonunun israf edildiği ortaya çıktı. İsrafın önüne geçmenin en etkili yollarından birisi ise ihtiyacımız kadar ekmek almak kadar basit bir yöntemden geçiyor. Bu sayede sık sık alınan ekmekleri aynı zamanda da taze bir şekilde tüketebiliriz.