Mehmet TIRPAN

Yerel Parlamento Ocak ayının son toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayının son toplantısında gündem dışı söz olan AK Parti Grup Başkanı Fikret Yıldırım ve BBP Grup başkanı Aytekin Kulmaç 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarının gününü kutladı.Gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığının altını çizen BBP İl Genel Meclisi üyesi Aytekin Kulmaç, “Mecliste olmadığımız bir güne ve döneme rastlayan özellikle çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Gazetecilerin oldukça zor şartlarda görev yaptıklarını biliyoruz. Gece gündüz mesai gözetmeksizin dağ, taş, yağmur ve çamur demeden çalışan arkadaşlarımız nerde ne haber varsa biz okuyuculara duyuran gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne tepkili olduğunun altını çizen Kulmaç; “Terör olayları veya her hangi bir olay neticesinde hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımız oldu.  Bu arkadaşlarımız Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından basın şehidi olarak kabul edildi şehitlerin isimleri yayımlandı. Yaklaşık bu listede 66 şehit gazetecinin ismi yer aldı. Sivas’ta da mesleğine âşık görevi ve mesleği gereği 25 Mart 2009 yılında görev yaparken Keş dağlarında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte haber yapmaya giden ve o helikopterin düşüşünü de Dünyaya bir buçuk saat sesiyle duyuran İsmail Güneş kardeşimiz vardı. Ne hikmetse o helikopterin nasıl düştüğü 8 yıldır sonuçlanmamış ama Dünya kamuoyunda suikast olarak kabullendirildiği vicdanlarda gönüllerde suikast olarak algılandığı halde görev yapan bu arkadaşımız da sonuç itibari ile öldürülmüştür. Bunun adına terör mü suikast mı derseniz ne derseniz deyin. Tel görüştüğü kişiye Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu helikopter düştü. Ayağım kırık soğuk üşüyorum. Konuşamıyorum diye sesini dünyaya duyuran gazeteci arkadaşımızı ne hikmetse Gazeteciler Cemiyeti basın şehidi olarak görmemiştir. İsmail Güneş’e neden şehit unvanı verilmedi? Çalışmış olduğu kurum veya mensubu olduğu Sivas Gazeteciler Cemiyeti bu arkadaşımız basın şehidi olması için nasıl bir çalışma yaptı merak ediyorum. Görevi başında ölen arkadaşlarımız nasıl basın şehidi unvanı aldıysa Keş dağlarında bağırarak sesini duyuran İsmail Güneş’e şehit unvanı verilmesi biz Sivaslıları mutlu edecektir diye düşünüyorum. Allah mekânlarını cennet etsin. İsmail Güneş gibi görev aşkıyla çalışan gazetecilere de Allah uzun ömür ve sağlık versin” ifadelerini kullandı.

BASIN MENSUPLARI CİDDİ PROBLEMLERLE KARŞILAŞIYOR

AK Parti Grup Başkanı Fikret Yıldırım ise, Basın Mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gayretle zor şartlarda çalışan basın mensuplarının gününü tebrik ettiğini söyledi.

Kar kış demeden çalışarak vatandaşlara duyuran basın çalışanlarının günümüzde ciddi problemlerle karşılaştığının altını çizen Yıldırım; “Özellikle yerel basında çalışan basın mensubu arkadaşlarımız günümüzde ciddi problemlerle karşılaşıyorlar. Çünkü yaptıkları bazı haberler bazılarını memnun ederken bazılarını da rahatsız ediyor. Tabi bu rahatsız edilme olayında çalışan gazetecilerimiz daha çok rahatsız oluyor. Bizim her meclis toplantımızı buraya gelerek takip eden ve vatandaşlara duyuran arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.