Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Sivas İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği “Din İstismarı” konulu konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı. Din görevlileri ve öğrencilere "Terör örgütleri FETÖ, DAEŞ ve PKK'nın dini istismar etmeleri konusunda bilgiler veren İşleyen, Ülkemiz açısından bu tehlikenin henüz tam anlamıyla geçmediği ve konunun soğutulmaması, aksine sıcak ve gündemde tutulması gerektiği şeklinde bir fikir birliği var” dedi.

Konuyu gündemde tutabilmek maksadıyla gençlere ve din görevlilerine Terör örgütlerinin dini istismar etmeleri konusunda bilgiler verildiğini aktaran İşleyen, “Televizyon programları, konferanslar, seminerler, paneller, örgütlü bir din istismarı terör örgütleri FETÖ ve DAEŞ kitapları ve kitapların Türkçe'si, İngilizce'si ve dünyanın pek çok diline çevrilmiş şekilde yayınlanması, devletin değişik birimlerinde ve kurullarında gündeme gelmesi meselenin ehemmiyetini bize anlatmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konferans sonrası Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret eden Başkan Yardımcısı İşliyen ardından İl Müftülüğüne geçerek görevine yeni başlayan İl Müftüsü Yusuf Akkuş’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundu.