MELTEM DUMAN

Teknolojiye direnmesi yetmiyormuş gibi birde kurlarda yaşanan ani yükseliş ve düşüşler saatçileri zorluyor.

Kendinin çıraklıktan yetişen saat ustası olduğunu ifade eden Ömer Yaman, son zamanlarda yapılan fahiş artışlardan kaynaklı vatandaşların alım güçlerinin iyiden iye düştüğünü söyledi.

Saatçiliğin adeta son temsilcisi olduğu için mesleğinin kendisiyle yok olacağı düşüncesinden üzüntü duyduğuna değinen Ömer Yaman, ”Son dalgalanmalar neticesinde sıkıntılar yaşadık. Çok şükür ki şuan piyasalarda normale bindi. Bizde ürünlerimizi dolar kurundan etkilenerek alıyoruz. Fiyatlara çok yansıtmamaya çalıştık. Yüzde 30 civarında bir artış yaptık. Daha fazla zammı vatandaşlarımızın bünyesi de cebi de kaldırmaz. Bu piyasanın dengelenmesi ile umuyorum ki esnaf nefes alır. Ama bu kadar pahalılık ve işlerin durgun olması korkarım ki bir çok küçük işletmecinin kepenk indirmesine sebep olacak. Çünkü kira ve masraflarını ödeyemez hale gelince esnaf eli mahkum ekmek teknesinden vazgeçecek. Allah sonumuzu hayretsin” dedi.

Son günlerde saat satışı yaparak değil saat tamiri ile ayakta durmaya çalıştıklarının altını çizen Yaman, küçük işletmelerin desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.