SEYİT ÖMER YILDIZ

Birçok solunum yolu rahatsızlığına iyi geldiği bilinen ve uzmanlarcada tavsiye edilen kaya tuzu lambasının kullanımı son yıllarda giderek artıyor.

Sivas’ta doğal ve helal gıda sertifikalı ürünlerin satışını yapan Nurhanım Duman; “ Kaya tuzu lambasının en önemli özelliği havayı temizleyerek oksijeni artırması ve elektronik cihazlardan yayılan radyasyon etkilerini azaltmaktadır” dedi.

Isındıkça iyonlar yayan kaya tuzu lambası sağlık için de önemli etkilere sahip diyen Duman; “ Kaya tuzu lambalarının iç kısımları oyularak lamba yerleştirilir ve bu lamba yandıkça kaya tuzu ısınmaya başlayarak bulunduğu ortama iyonlar yaymaktadır. Bu sayede de uzun zamandır evlerde olmak zorunda olduğumuz için havayı iyileştirdiği gibi streside almaktadır. Aynı zamanda gece lambası olarakta kullanılabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Duman; “ Kaya tuzu lambaları boyutlarına göre 50 TL ile 140 TL arasındaki fiyatlarla satıyoruz. Çoğu vatandaşta alırken fiyattan çok büyük olanları tercih ederken kimileri ise birkaç tane alarak hem evlerinde farklı bir ortam yaratırken hem de sağlıkları açısından da iyi birşey yapmış oluyorlar” diyerek açıklamasını sonlandırdı.