SÜMEYRA DENİZ

İŞGEM Projesi kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulan ve kabul gören yaklaşık 7,2 milyon avro bütçeli projenin Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Proje kapsamında Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 21.000 m2’lik bir alanın 10.000 m2’lik kısmında Sivas İŞGEM kurulacağını belirten, dönemin Valisi Alim Barut; “Sivas İŞGEM, idari bina ile 35 adet (4 farklı büyüklükte, 100 m2 - 400 m2 arasında) işlikten oluşacaktır. İdari bina kısmında 150 kişilik bir konferans salonu, eğitim salonu, bilgisayar salonu, toplantı salonu, görüşme odaları, yönetim odaları ile lokanta bulunacaktır. Sivas İŞGEM, girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyecek ve kolaylaştıracak, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme imkânlarını arttırarak istihdam yaratacak bir iş kurma modelidir” diyerek proje hakkında detaylar vermişti.

İŞGEM’in bünyesinde yapacağı faaliyetler ise şöyle; Ofis ve üretim alanı, mobilya, bilgisayar ve internet ağı, güvenlik, eğitim, bilgisayar, görüşme, toplantı ve konferans salonları gibi temel fiziksel altyapı hizmetleri sunacaktır. Sivas İŞGEM, faks, fotokopi, sekreterlik ve posta gibi temel ofis desteği hizmetleri sunacak.

Kiracı Kobi’lerin girişim sermayesi, iş melekleri, yerel kuruluşlar (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Sivas KOSGEB vb.), kurumsal yatırımcılar ve şirketler gibi finansal kaynaklara erişim noktasında aracılık yapacaktır.

İş planı hazırlanması, muhasebe, yasal ve bürokratik konularda danışmanlık, vergi, istihdam, planlama, yönetim ve pazarlama konularında girişimsel başlangıç ve danışmanlık hizmeti sunacaktır.

Ayrıca İŞGEM Kobi’lerin özellikle başlangıç yıllarında başarısı için anahtar rol oynayan kişi/kurum/kuruluşlarla bağlantılar kurması için ağ bağlaşma (networking) hizmetleri sunacak.