Mehmet TIRPAN

T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafınca yürütülen Rekabetçi Sektörler Program kapsamında kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği ortak finansmanıyla inşa edilen Sivas İŞGEM’in açılışı il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Kayseri ve Yozgat Valileri, İl Protokolü, Kurum Müdürleri ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.

Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı liderliğinde Sivas için tasarlanan ve 1 milyon 150 bin avrosu ulusal olmak üzere toplam 7 milyon 191 bin avro fonla hayata geçirilen İŞGEM, irili ufaklı toplam 35 işlikten oluşuyor. İŞGEM’i çok önemsiyoruz” dedi.

Sivas İŞGEM, Anadolu ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ’lere, maddi ve mesleki destek arayan girişimcilere ve yeni kurulan ve ilk yıllarda ayakta kalmaya çalışan işletmelere kucak açacağının altını çizen Gül, “Avrupa Birliği’nin Sivas’a yatırım yapması oldukça önemli. Avrupa’da yaklaşık 50 yıldır yeni kurulan işletmeler ve girişimciler bu tür merkezler aracılığıyla destekleniyor. Özellikle ilk yıllarında gerek mali ihtiyaçlarına kaynak bulamamak, gerekse iş planlama, pazarlama ve benzeri alanlardaki eksikleri yüzünden sıkıntı yaşayıp kapanan işletmelerin sayısı bu merkezler sayesinde azalıyor. Türkiye ve Sivas’ta güzel şeyler oluyor. Bu güzelliklerin bir tanesine de şahitlik ediyoruz. İŞGEM ile ilgili nasıl yüzme bilmeyen biri denize açılıp boğuluyorsa yüzmeyi havuzda öğreniyorsa burada da yatırımcı yüzmeyi öğrenecek. Yatırımcı yatırım yapmadan önce burada belli bir ölçekte teknik destek alacak. Piyasayı öğrenecek üretecek olduğu malın piyasadaki durumunu görecek ve yatırım yapacak. Yatırımcı 3-5 sene sonra kendi işletmelerini kurma şansını elde edecek. Sivas 35 trilyon lira hibe aldı. 1. Organize Sanayi Bölgesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz İŞGEM Sivas’a oldukça fazla değer katacak. Sivas’ta sanayileşme devlet eliyle yapılanları saymazsak son 30 yılda gelişen bir sanayimiz var. Sanayicilerin daha önce gelmemesinin sebebi Sivas’ta yeterince alt yapının olmaması idi. Şimdi limanlara ulaşımımız çok güzel. Havaalanımız uluslararası bir havalimanı statüsüne geldi. Şehrimiz yaşanabilir bir şehir oldu. O nedenle her geçen gün Sivas’ın cazibesi artıyor. 1. Organize Sanayi Bölgesinde kapasitemizi doldurmak üzereyiz. 2. Organize Sanayi Bölgemizde inşallah bu hafta içerisinde alt yapı ihalesine çıkacağız. 2. Organize Sanayi Bölgemizin farkı her parsele demir yolu hattı çekilecek. 2. Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’deki ender sanayilerden biri olacak. Sivas’a gelen yatırımcılara sembolik fiyatlarla yer veriliyor” ifadelerini kullandı.