Sümeyra DENİZ

Sivas İl Özel idaresi tarafından İş’de umut, İş’de güç projesinin çalıştayı yapıldı. Toplumda ki dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacı ile yapılan hibe programının çalıştayın da proje tanıtıldı, projeden yararlanan ve emeği geçenlere belge verdi.

İş’de umut, İş’de Güç projesinin tanıtımı ile başlayan programda, Sivas’ta yaşayan dezavantajlı bireylerin özellikle kadınların mesleki ve sosyal uyum yeteneklerinin artırılması yolu ile istihdam edilebilirliğinin ve iş gücüne katılım oranın artırılmasının hedeflendiği anlatıldı.

Programda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya değişime ayak uydurabilen herkesin yükselirken değişime ayak uyduramayanların ise doğal olarak düşüşe geçtiğini belirtti.

Kaya, “Bizler gelişen bilim ve teknoloji safhasında gerekli olan adımları atmak durumundayız ki teknoloji artık emeğe olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Emeğin istihdamında yaşanan boşluğu da bir şekilde doldurmak gerekiyor ancak bu değişim süreci ile beraber yeni istihdam alanları da doğuyor” dedi.

Gerek aile mutluğunun, gerekse birey mutluluğunun istihdamdan geçtiğini belirten Kaya, “ Biz bu değişim dünyasında İl Özel İdaresi ve paydaş ve ortaklarımız olarak çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Dezavantajlı grupların istihdam edilmesi bu açıdan da çok gerekli bir çalışmanın yürütüldüğünü düşünüyoruz. Genel olarak baktığımızda hedef kitle belirlenmiş durumda bu çalıştayla beraber Sivas’ımızın istihdam alanında dezavantajlı gruplardan hangilerinin hangi alanlarda daha kısa sürede istihdam edilebileceğini burada bulunan kıymetli hocalarımızın ve öğrencilerimizin fikir beyanları neticesinde bizlerde görmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Sivas İl Özel İdaresi’nin ev sahipliğinde ki çalıştay bugün de devam edecek.

Hayat Boyu Öğrenme İl Temsilcisi olarak konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral ise, 72 alanda 3 bin 40 çeşit kurs olduğunu belirterek “Bu kurslardan 2 tanesi  bugün sunumu biraz önce yapılan kursiyerlerimizin almış olduğu ev ve kurum temizliği eğitimi ve kurum hizmetleri alanı. 40 kursiyerimize kurumumuz içerisinde oluşturulan uygulama atölyesi sayesinde yaklaşık 6 aylık uygulama ve teorik eğitim verdik” dedi.

Düzenlenen çalıştaya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Sivas İŞKUR Müdür Hikmet Canpolat, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral ve davetliler katıldı. Çalıştayda emeği geçenlere sertifika verildi.