MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl genel Meclis Üyesi Yalçın Akkaya, Emeği ile Buruciye A.Ş. bünyesinde çalışan 400 kişinin kadrolu gibi göründüğünü ancak ekonomik noktada çalışanlara destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Personelin kadrolu olarak görüldüğünü ancak kadrolu olmadığını aktaran Akkaya, “Çalışan arkadaşlarımızın ciddi sorunları var. İşçilerin en büyük sorunu ekonomik. Yani maaş. Çalışanların maaşları yeterli değil. Bu insanlar gerçekten mağdur oluyorlar” dedi.

İşçilerin hafta sonlarında çalıştırılması halinde mesai aldıklarını ifade eden Akkaya, “Buruciye A.Ş adı altında İl Özel İdaresinde çalışanlar hafta sonları haricinde mesai alamıyorlar. Divriği ilçesinde İl Özel İdaresi’nin yanında oturuyorum. Bu insanların zaman zaman gece 22:00 ve 23:00 da işlerini bıraktıklarını görüyorum. Gece gündüz çalışan bu işçiler haklarını yeterince alamıyorlar. Bu sebepten dolayı iyi biliyorum birim amirlerinin bu insanları üzerinden hiçbir yaptırım tasarrufu da yoktur. Mesai saatlerinden fazla çalışan ancak mesai alamayan çalışanları ekonomik noktada güçlendirmek adına ikramiye veya farklı bir ad altında mı olur bu mecliste bir karar alınarak işçilerin mağduriyetinin giderilmesi oldukça önem arz ediyor. Eğer böyle bir karar alınırsa hem işçilerin hakları layıkıyla verilir hem de bu ekonomik şartlarda evlerini geçindirmekte zorluk çeken insanlara ekonomik olarak destek vermiş oluruz” ifadelerini kullandı.