MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Kamu Kurum ve Kuruluşlarında kullanılacak izinlerin planlamalarının iş odaklı olarak yapılması gerektiğini, uzun süreli izin kullanımına ise sıcak bakmadıklarını söyledi.

Yaz aylarının işin en yoğun olduğu dönemler olduğunu hatırlatan Ayhan, “Şehrimizin yakaladığı her başarıda şüphesiz kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerinin ve çalışanlarının heyecanı enerjisi ve emeği vardır. Normalleşme adımlarının atıldığı ve iş temposunun yoğun olduğu bu dönemlerde izin kullanımına sıcak bakmıyoruz. İzin planlamalarınızı iş odaklı yapın” dedi.

Yaz sezonunu dolu dolu değerlendirmek istediklerinin altını çizen Vali Ayhan, “Normalleşen sosyal hayatın ve yoğunlaşan bir iş sezonunun içerisindeyiz. Yaz sezonunda bu yoğun mesai içerisinde uzun kullanılacak izinlerle çalışmalarımızı sekteye uğratabilir. Bu sebeple uzun süreli izinlerin kullanılmasına sıcak bakmıyorum. Bu konuda idarecilerimizden özellikle beklentim var. İzin planlamaları iş odaklı yapılmalı. Elbette izin çalışanların hakkıdır elbette çalışanların rahatlaması gerekir ama işinde aksamaması gerekli. O nedenle izin planlamaları kısa süreli ve makul zaman dilimlerinde yapılmalı. Yani işlerin en yoğun olduğu Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında izin kullanımına çok sıcak bakmadığımızı bu süreci çok daha hizmet odaklı geçirmeyi planlıyoruz. Şehrimizin menfaatlerini düşünerek izin kullanılmasını istirham ediyorum. Ayrıca tüm kamusal hizmet ve faaliyetlerimiz de vatandaş ve hizmet odaklı bir anlayış ile faaliyetlerimizi yürütelim. Hizmetlerimizi yaparken de Cumhurbaşkanımızın imzası ile yayımlanan tasarruf tedbirlerine de uygun hale göre yapılmasını istiyoruz. Zaten bu konuda hassasiyetimiz var. Bu konuda kurumlar dikkatli. Ama genelgenin ruhuna da uygun bir şekilde tasarruf edilmesine hassasiyet gösterilim. Bütün kamusal kaynakları kuruşuna kadar yatırım, üretim ve istihdam odaklı yapmaya çalışmalıyız.  İş düzeyimizi ve koordinasyonumuzu en üst seviyede tutarak salgınla mücadele de tüm projelerimizi başarıyla yürüteceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.