MELDA GENEŞ

ÖZBELSAN A.Ş, Sivas belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan işçilerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vermeye devam ediyor.  İşyerlerinde meydana gelebilecek kazaların önüne geçmeyi hedefleyen ÖZBELSAN A.Ş, İşyeri Hekimi Ve İş Güvenliği Uzmanı Süheyla Özpınar , katılımcılara iş güvenliğinde, işverenin ve çalışanın uyması gereken kanunlar ve kuralları anlattı.

Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimine ÖZBELSAN A.Ş’de görev yapan personeller katıldı.

Personele verilen eğitimde, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu 4. Maddesi anlatıldı. İşyeri hekimi tarafından iş sağlığının önemi anlatılırken, İş Güvenliği Uzmanı Süheyla Özpınar tarafından da slayt eşliğinde işçilere, kaza olmadan önce kazaya karşı güvenli nasıl bir yol izlenmesi gerektiği değerlendirildi.

Verilen eğitimlerin son derece önemli olduğuna değinen Özpınar, “Elbette iş kazaları oluyor. İş kazaları kaçınılmazdır. Biz iş kazalarının hem sayısını azaltmak hem de ağırlığını azaltmak noktasında çalışmaları yapıyoruz. Bu eğitimimizin amacı bildiğiniz üzere 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunumuz var. Bu kanun noktasında bilgileri vermek. Personelimizi bilinçlendirmek ve her türlü kazaya karşıda önceden güvenlik tedbirlerimizi almakla ilgili bilgilendirmek. Bu eğitimleri sürekli veriyoruz. Bizler işçilerimize büyük önem veriyoruz. Onların zarar görmemesi için her türlü önlemi almaya çalışıyoruz. Özellikle Sivas Belediyesi işçilik hizmetleri kapsamındaki ÖZBELSAN A.Ş personelimizin tamamına eğitimlerini vermekle ilgili planlarımızı yapıyoruz. Bu konuda yüzde 90 başarıya ulaştık” ifadelerini kullandı.