MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Konfeksiyon, Tekstil ve Giyim sektöründe faaliyet gösteren iş adamları yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile bir araya gelerek odalarının öncülüğünde iş dünyasına yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

TSO’da gerçekleştirilen toplantıda salgın sürecinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Eken, “Göreve geldiğimiz günden beri hep üyelerimizin hakkını savunduk. Odamızın kapısını kimseye kapatmadık. İş adamlarımızın, tüccarların ve esnaflarımızın sıkıntılarını sürekli dile getirerek çözüm yolu aradık. Yani üyelerimizin menfaati için gece gündüz çalıştık” dedi.

Özellikle salgın sürecinde kredi almakta zorluk çeken üyelerinin işlemlerini bizzat takip ettiklerini aktaran Başkan Eken, “Salgın sürecinde mağdur olan esnaflarımızın kredi alması için sürekli ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaptık. Özellikle bankalarla sıkı bir diyalog içerisine girerek üyelerimizin kredi almasını sağladık. Üyelerimizi sık sık ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Kısa Çalışma Ödeneği, Nefes kredisi, Sicil Affı konularında açıklamalar yaptık. Yerel işletmelerimizi destekleyecek çeşitli kampanyalar başlattık. Kira ertelemesi için çağrılar yaptık ilgili Üniversite ve Belediyemizden gibi kuruluşlardan geri dönüşler aldık. Üyelerimizin sorunlarının çözümü noktasında gayret göstermeye de devam edeceğiz. Oda kayıt belgesini ücretsiz hale getirdik. Odamızın tüm teknolojik altyapısını, bilgisayar sistemini, web sitesini kısaca sizlere en iyi hizmeti verecek tüm altyapıyı değiştirdik. Odamızın arşivinde bir üyemizin evrakı lazım olduğunda personelimiz inip evrak arıyordu. E-Arşivi hayata geçirdik. En önemlisi dijitalleşme çağındayız ve Odamızın dijital arşivi yok. Salgın sürecini kısmen atlattık. Yasakların kalkması ile birlikte tüccarlarımız rahat bir nefes aldı. Bu süreçten sonra şehre ve iş adamlarına yönelik faaliyetler yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN HIZLI TREN ÇALIŞTAYINDAN ÇIKAN SONUÇLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Geçtiğimiz günlerde Sivas’a Eylül ayında gelecek olan Hızlı Trenle ilgili yaptıkları çalıştayın ardından eksikliklerin tespit edildiğini ve bu eksikliklerin giderilmesi için bugün saat 10:00’da toplantı yapacaklarını aktaran Başkan Eken, “Yüksek Hızlı Tren Sivas’a geliyor. Testler başladı. Bizde, hızlı tren geliyor ama Sivas buna hazır mı diyerek geniş katılımlı çalıştay yapmıştık. Kitapçıklarımız basıldı hazır. Kitapçıkta yapılması gereken ödevlerimiz var. Eksikliklerin giderilmesi konusunda el birliği ile çalışmalara başlayacağız” dedi.

Hızlı Tren’e Sivas’ın hazır olması gerektiğini belirten Başkan Eken, “Hızlı tren Sivas için büyük bir fırsat. Önümüzde zaman vardı artık zaman doldu. Hızlı tren geliyor buna hepimizin hazır olması lazım. Hızlı trenin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Memleketin büyümesi için hepimize görev düşüyor. İnşallah hızlı tren Sivas’a gelinceye kadar hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Hızlı trenin Sivas’a gelmesinin ardından yaşanan yoğunluğu hep birlikte göreceğiz. Yaşanan hareketlilik hepimizi olumlu yönde etkileyecek” şeklinde konuştu.