MEHMET TIRPAN

Sivas’ta ORKÖY Projesinden faydalanan hayvansal işletme sahibi üreticilerinin karşılaştıkları sorunlar ele alındı. İl genel Meclisi’nde görüşülmek üzere Tarım ve Orman Komisyonuna havale edilen konu hakkında araştırma yapılarak rapor hazırlandı.

Tarım ve orman Komisyonunca hazırlanan rapor hakkında İl Genel Meclisi Üyelerine bilgi veren Milliyetçi Hareket Partisi İl genel Meclis Üyesi Hakan Eser, “Komisyonumuza havale edilen “ORKÖY Projesinden faydalanan hayvansal işletme sahibi üreticilerin tespiti ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili inceleme yapılarak meclisin bilgilendirilmesi” hakkındaki önerge gereği gerekli incelemeler yapılmış ve rapor hazırlanmıştır” dedi.

ORKÖY, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kurulmuş, Orman ve Köy İşleri Genel Müdürlüğünce orman köylerinde yaşayan kişiler için canlı hayvan desteği ve hayvancılık ile ilgili alanlarda verilen destekleri kapsadığı aktaran Eser, “ORKÖY destekleri köy halkının geçimlerine yardımcı olunması ve köylerde yaşayan insanların kalkınması amaçlanmaktadır. Bu yıl ilimiz ve ilçelerimizde ORKÖY Projesinden faydalanacak olan kişilerin hayvan alımında; montofon ve simental ırkının şart koşulması nedeniyle problemler yaşanmaktadır. Bu sıkıntıların giderilmesi için bu hayvan ırklarının montofon ve montofon melezi, simental ve simental melezi gibi ırklarının da eklenmesiyle birlikte yaşanan problemlerin ortadan kalkacağına inanmaktayız. Sonuç olarak; proje kapsamındaki hayvan alımına yukarıdaki belirtilen ırkların da eklenmesi konusu Kayseri Bölge Müdürlüğü yetki çerçevesinde çözülebileceği ve bu durumunda ilgili müdürlüğe yazılı olarak iletildiği görülmüştür” ifadelerini kullandı.