Seyfebeli Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Seyfebeli projesi aslında uzun soluklu bir proje. Ama şehre sanki 2020 de dükkanlar bitecek insanlar dükkanlarına taşınacak gibi anlatılmış. Kamuoyuna projenin bir iki yılda biteceği söylenmiş ancak insanlara olmayacak ümitleri verip insanların hayalleri ile oynamak çok doğru değil” dedi.

MEHMET TIRPAN

Yolsuzluk iddiaları ve ödenek yokluğu sebebiyle eleştirilen Seyfebeli Projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Seyfebeli projesinin sanki 2 yılda bitirilecekmiş gibi kamuoyunda algı oluşturulduğunu, insanların hayalleri ile oynamanın doğru olmadığını söyledi.

Seyfebeli projesinin şehre yanlış anlatıldığının altını çizen Başkan Bilgin, “Bu proje aslında uzun soluklu bir proje. Ama şehre sanki 2020 de dükkanlar bitecek insanlar dükkanlarına taşınacak gibi anlatılmış. Kamuoyuna projenin bir iki yılda biteceği söylenmiş ancak insanlara olmayacak ümitleri verip insanların hayalleri ile oynamak çok doğru değil” dedi.

Seyfebelinde kamulaştırılması gereken 500 dönümlük bir alanın olduğunu aktaran Bilgin, “Kamulaştırma için 300-400 milyonluk bir ödeneğe ihtiyaç var. Bu şehir daha eski sanayi sorununu çözememiş bir şehir. 4 Eylül Sanayi Sitesinde yapılanma devam ederken, eski sanayindeki sorun devam ederken bir yılda iki yılda insanlara olmayacak ümitleri verip insanların hayalleri ile oynamak çok doğru değil. Bizim yönetim anlayışımız doğruyu açık olarak vatandaşla konuşmak ve bu süreci hep birlikte takip etmek. Seyfebeli projesi bir hükümet projesidir. Biz burayı yapacağız ancak 2020’de temeller atılacak sözünü doğru bulmadık. Proje hükümetin ve belediyenin projesi. İnşallah projeyi hepbirlikte yürüteceğiz. Eski Sanayi noktasında da 2020 yılında Sivas’ta eski Sanayi ne olacak sorusunu ortadan kaldıracağız. Bu sorunu kökten çözeceğiz. Şehrin havasını bozacak hiçbir girişime fırsat vermeyeceğiz. Birilerinin kendi gündemini şehrin gündemine getirmesine de izin vermeyeceğiz. 350 bin hemşerimizin gündemi neyse bizim gündemimiz o olacak. Bu şehrin beklentisine uygun olarak belediyecilik ve yönetim anlayışı ortaya koyacağız. İnşallah 5 sene sonunda Sivas’ı çok iyi bir noktaya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta yaşanan otopark sorununa da değinen Başkan Bilgin, “Sivas’ta önümüzdeki süreçte otopark sorununu çözmeyi planlıyoruz. Hukuki süreç tamamlandıktan sonra eski Numune Hastanesinin altına da büyük bir otopark yapmayı başarırsak meydandaki otopark sorunu çözeceğiz. Şehrin görüntüsünü farklılaştırmak çalışmalar yapıyoruz. Millet Bahçeleri yapıyoruz. Kent Meydanını üç kat büyüteceğiz. Sivas’ın tarihi eserleri ortaya çıkmış olacak. Tarihi kent meydanı projesini 2021 yılına kadar bitiririz.  Yapmış olduğumuz projeler iş adamlarına , esnaflarlara ekonomik anlamda getiri getirecek projeler. İstihdam öncelikli ekonomiye katkı sağlayacak projelere ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.