MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Okulların açılmasına sayılı günler kala İş-kur aracılığı ile yürütülen TYP Projesinin 10 şehirde uygulanmasına yönelik adımlar atıldığını, özellikle salgın döneminde okullarda bulaş riskinin önüne geçmek adına temizlik unsurunun ön planda tutulması için uygulamanın tüm illerde devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

TYP projesi kapsamında bir çok insanın aynı zamanda 9 ay gibi bir sürede olsa kazanç elde ettiğine vurgu yapan Başkan Bulut, “Bildiğiniz üzere her yıl okullar açılırken İş-Kur tarafından TYP adı altında okullarımızın temizlik hizmetini yapmak üzere işsiz kardeşlerimiz 9 ay gibi bir süre zarfında okullarda çalıştırılıyor idi. Sivas gibi ekonomisi dar bir şehir de vatandaşımız bunu takip eder ve işe girince nafakasını temin ederdi. Okulların açılmasına ramak kala hijyen ve temizliğin daha da önemli olduğu bu salgın döneminde bu projenin sadece 10 şehirde uygulanacak olması ve Sivas gibi şehirlerimizde insanımızı mağdur edecektir” dedi.

Bu uygulama sayesinde ayrıca işsizliğin de bir nebze olsa pansuman edildiğinin altını çizen Başkan Bulut, “Yetkili ve etkili kişilerin bir an evvel bu konuda bir çalışma başlatması gerekiyor. Eğer Sivas kapsam dışı kalırsa bir çok vatandaşımız mağdur olur. Bu konuda İş-Kur yetkililerinin açıklama yapması elzemdir. Aksi halde ne çocuklarımızı salgına karşı koruyabilir nede bu gibi işlerde nafakasını temin eden kardeşlerimizi ekmeğini teminine yardımcı olabiliriz. Çaresiz kalmış işsiz kardeşlerimizin konuştuğu ve umut ettiği tek şeydir TYP. Bu konuda siyasilerinde duyarlı olmasını ümit ediyoruz. Sivas’tan oy alan vekilleri Sivasların sorunlarına kulak vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.