Sivas Belediyesi, yeni hizmet binasıyla ilgili yaptığı proje hazırlıklarına tamamladı. Büyükşehir olacak iller arasında da yer alan Sivas’ın yeni belediye binası da büyükşehir belediye hizmet binası tarzında inşa edilecek. Yeni hizmet binası, Selçuklu motiflerinin ön planda tutulacağı, sosyal donatıları ve modern görünümü ile Sivas için önemli yatırımlardan birisi olacak.

Yeni belediye binasının projesi ihalesini yaptıklarını belirten başkan Sami Aydın, “Taslak proje ihalesi önceden tamamlanmıştı. Şuan uygulama ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki ilkbahar itibarı ile inşaatına başlamak istiyoruz. Sivas belediyesi Sivas’ı temsil ediyor. Sivas’a yakışır, Sivas’ın büyüklüğüne, konumuna yakışır güzel bir belediye hizmet binasını Sivas’ımıza kazandıracağımız inancındayız. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

SELÇUKLU MOTİFLERİ İLE DONATILACAK

2019 yerel seçimlerinden önce Sivas’ın büyükşehir belediyeliğine kavuşmasını bekleyen Başkan Aydın, yaptırdığı projeleri de buna göre hazırlattı. Hizmet birimlerinin yanı sıra idari yapılanmanın da kapsamlı bir şekilde olacağı yeni hizmet binası projesinin Selçuklu Motifleri ile bezenmesi bekleniyor. Hazırlanan projelerde mimarisi ile dikkat çeken yeni belediye hizmet binasının otopark, süs havuzları, çevresel düzenlemeler, dinlenme alanları gibi sosyal faktörlerde göz önünde bulundurulacak.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER MEYDANI

Sivas belediyesi eski adliye binasının yıkımının ardından bölgede bulunan Jandarma binasının bulunduğu alandaki lojmanlar da yıkılarak, iki noktada iki farklı meydan oluşturacak. Belediye binası ve Valilik Binası’nın olduğu bölge 15 Temmuz Şehirler Meydanı, Jandarma Binasının bulunduğu bölge ise Kışla Meydanı olarak düzenlenecek. Her iki meydanın altı da katlı otopark olarak dizayn edilecek.