MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, son zamanda yapılan zamların her kesimin belini büktüğünü, zor günler geçiren esnaf ve vatandaşların şikayetlerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların yaşamını sürdürebilmesi için önem arz eden gıda, giyim, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan ciddi zamların vatandaşları çıkmaza soktuğunun altını çizen Başkan İnce, “Her alanda köşeye sıkışan vatandaş suni gündemlerle gerçek dertlerinin göz ardı edilmesinden şikayet etmektedir. Ülkede ki adaletsizlik her alanda kendini göstermektedir. Devlet artık şark kurnazlığı yapmaktadır. Haziran ayının geçmesini bekleyerek temmuz ayında yapılan bu zamlar haziran enflasyon rakamlarına yansıtamamıştır. Haziran ayında yapılsa idi memur ve emekli maaşlarına yansıyacak bu zam özellikle ertelenerek Temmuz da yapılmıştır” dedi.

Yapılan zamların vatandaşların alım gücünü düşürdüğünün altını çizen Başkan İnce, “Elektrik ve doğalgaz olmak üzere son zamanlarda yapılan zamlar ile hayat pahalılığı bir kat daha artmış oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın elektriğe yaptığı yüzde 15’lik zam peşine Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ.(BOTAŞ)’ın doğalgaza yaptığı yüzde 12’lik zam sonrası dar gelirli vatandaşın alım gücü daha da düşmüştür. Üretim maliyetlerine yansıyan bu zamlarda ürünlere zam olarak yansımaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN ZAMLAR ENFLASYON ORANINA YANSIMADI”

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)’in verilerine artık güvenin kalmadığı ülkemizde, açıklanan enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Başkan İnce, “Kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarmaların haziran ayı sonu itibari ile bitmesi ile işveren ve işçi baş başa kalmış ve temmuz ayı itibari ile işten çıkarılmalar başlamıştır. Yapılan zamlarda ortada olmasına rağmen açıklanan enflasyon oranları gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Yapılan zamların iç piyasa dinamiklerini de olumsuz etkilediğini belirten Başkan İnce, “Özellikle taahhüt verilen işlerde üretim süreci sırasında gelen zamlar üretim yapan firmaları zora sokmakta zarar etmelerine sebep olmaktadır. Faizle mücadele adı altında çıkılan yolda ne yazık ki hükümetimiz faiz lobilerine teslim olmuştur. Devlette liyakattan uzak yapılan atamalar 5-6 farklı kurumdan yönetici adı altına alınan maaşlar artık halk nezdinde sabrın zorlandığı alanlar olmuştur. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu düsturu ile büyüyen nesiller şimdilerde devletin arpalık olduğu her alanda sömürüldüğü alanlar haline gelmiştir. Ücret adaletsizliği yanında devleti idare edenlerin kirli ilişkileri vicdanları yaralamaktadır” şeklinde konuştu.

“İDDİALAR KARŞISINDA NEDEN SESSİZ KALINIYOR”

Son olarak Sedat Peker’in attığı twit ve videolara değinen Başkan İnce, “Sedat Peker’in her gün bir twitin de yada yayınladığı videosundaki iddialar halkta şok etkisi yaratıyor. İddialara hedef olan devlette görevli yöneticiler ve iş adamlarının ortaya atılan iddialar karşısında sessiz kalması halkta hayal kırıklığına sebep oluyor. Acil olarak ülkenin bu siyasi dar boğazdan kurutulması için her seçeneği düşünmesi kaçınılmaz olmuştur” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.