MEHMET TIRPAN

Tarım ve Hayvancılık şehri olan Sivas’ta “Üreten Çiftçi Gelişen Sivas” projesi kapsamında 40 Milyon TL tutarındaki 277 Projenin hayata geçirilmesi için imzalar atıldı. Proje kapsamında Makine Ekipman alımı, ahır yapımı ve sulama sistemleri noktasında yatırım yapan yatırımcılara temsili çekler verildi. Programın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız desteklenecek projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Yapılacak olan yatırımlar hakkında imza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan ise, tarıma ve hayvancılığa yönelik ilimizde yürütülen proje ve desteklemelerle çiftçilerin daha da güçlendiğini söyledi.

Tarımın geçmişte olduğu gibi gelecekte de oldukça önemli olacağının altını çizen Vali Ayhan, “Tarım ve Orman Bakanlığı 40 Milyon TL tutarındaki 277 projemize 18 Milyon TL hibe desteği sağlayacak. Projelerin hayata geçmesi ile 66 kişiye de doğrudan istihdam sağlanacak. Bireysel sulama destekleri sayesinde 8 bin dekar alan modern sulamaya geçecek. Ahır desteklerimiz kapsamında 34 yatırımcımızda alet ekipman konusunda desteklenecek. 1 yeni ahır yapımına da destek verilecek” dedi.

Sivas’ın her alanda gelişmesi noktasında sürekli projeler üreterek destek aldıklarını hatırlatan Vali Ayhan, “Tarım ve hayvancılık, dolaylı etkisi yüksek bir sektör. Bu kapsamda bakılırsa ilimizin tarım ve hayvancılığına bu desteklerin önemli bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Yerli ve milli kalkınmanın yollarından biri de elbette tarım ve hayvancılıktan geçmektedir. Tarım, günümüz dünyasında tıpkı savunma sanayi gibi stratejik öneme sahip sektörlerden biri haline geldi. Artan gıda ihtiyaçları, iklim değişimleri gibi birçok neden gelecekte ülkelerin gücünü belirleyecek en önemli başlıklardan birinin tarım olacağını bizlere gösteriyor. 11. Kalkınma Planımızda devletimiz bu konudaki rotasını net bir biçimde ortaya koymuştur. Biz de bu rota doğrultusunda tarım ve hayvancılığı öncelikli tutan bir anlayış içerisinde önemli çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Valilik Ek Binada gerçekleştirilen programa İl protokolü ve yatırımcılar katıldı. Programın sonunda hibe almaya hak kazanan vatandaşlara temsili çekler verildi.