MEHMET TIRPAN

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Hayvan Pazarının arka kısmına yapılması planlanan Ot Borsası ile ilgili arazi tahsisi yapılmasını beklediklerini söyledi.

O bölgedeki arazinin şuanda Belediye’ye ait olduğunu aktaran Başkan Hastaoğlu, “Arazinin bir kısmı OT Borsası yapımı için bölünecek. Arsa tapu nezdinde bölündüğünde çalışmalar hız kazanacak. Kışın Ot Borsasının projesini ve inşaat izinlerinin alınmasını bitirip ilk baharda temel atacağız” dedi.

Kovalı mevkiinde yapılacak Ot Borsası inşaatının aşırı derecede işçilik isteyen bir yapı olmadığının altını çizen Hastaoğlu, “Kaba yem açığını gidermek anlamında Ot Borsasını kuracağız. Ot Borsası Türkiye’de tek olacak. Ticaret Bakanlığından almış olduğumuz ruhsat sadece bizde var. Ot Borsasını Sivas olarak resmiyette kurduk. Hepimizin bildiği gibi Sivas yüzölçümü bakımından 2 sırada. Sivas’a yakışan bir proje olacak ve çokta rantabl bir şekilde çalıştırılacak. Türkiye’nin ortasında olmamız sebebi ile her tarafa yem yetiştirebileceğiz. Ot Borsası sayesinde Edirne’den Kars’a kadar ulaşımı sağlayacağız. İyi bir sinerji oluşturduk. Alıcı ve satıcıyı Sivas’ta buluşturacağız. İnternet üzerinden satış yapılabilecek. Yemle ilgili laboratuvarlarda yaptık. Rahatlıkla analizler yapılabilecek. Ürünün değerlerini herkes görecek ve ona göre alış satış yapılacak. Şehrimizde tarımla uğraşan insanları yem bitkisi ekmesi noktasında teşvik edeceğiz. Boşta mera alanları var. Devletimizin bu konuda çok ciddi destekleri var. Meraların boş kalacağını düşünmüyorum. Kendi yemimizi kendimiz üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.