MEHMET TIRPAN

Diyanet İşleri Başkanlığı Koordinesinde, Sivas’ta ilk defa açılan tashih-i huruf kursu’nun ilk dersi, İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla mülakat yoluyla seçilen 20 din görevlisi, Kadıburhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde tashih-i huruf kursu derslerine başladı.

Tashih-i Huruf Kursu’nun ilk açılış dersinde konuşan  Müftü Yusuf Akkuş, Ülkemizde  çeşitli illerde açılan Diyanet İşleri Başkanlığının önemli kurslarından olan tashih-i huruf kursunun Sivas‘ta da düzenlenmesinden dolayı mutluluk yaşadığını söyledi.

Kursa gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı din görevlilerine teşekkür eden Müftü Akkuş, “Bizler toplumda önder olarak hakkın ve hakikatin sesini yükseltmek, Allah’ın kitabını ve güzel ahlakı öğretmek, milletimizi ve medeniyetimizi en güzel şekilde temsil etmekle görevlendirildik. Bu görevi en güzel biçimde yerine getirmekle mesulüz, bu kurslar sayesinde görevimizde başarı sağlayacağız, sizlerede göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Haftada 28 saat olarak 6 ay devam edecek olan tashih-i huruf kursunu başarıyla tamamlayan görevliler belge almaya hak kazanacak