MELTEM DUMAN

Misafirlere ikram edilen, yediden yetmişe her kesime hitap eden tatlılar cep yaksa da vazgeçilmez damak tadları arasında yer almaya devam ediyor.

Kış aylarının gelmesiyle daha çok satışlarında artış olduğunu kaydeden 25 yıldır tatlı satıcılığı yapan Esnaf Yadigar Yiğit, Sivaslıların geleneksel lezzet olan tatlıya ilgilerinin her daim taze kaldığını söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Yadigar Yiğit, “ Tatlı geleneksel bir lezzet. Çayın yanında eşle dostla sıkça tüketilen ürün olması nedeniyle talep görüyor. Kış aylarının gelmesi vatandaşları eve tıktığı için insanlarda sürekli bir şeyler yeme alışkanlığı oluştu. Hal böyle olunca da bir çok vatandaş soluğu tatlıcılarda alıyorlar. Biz sadece baklava değil, sokak tatlıları, tulumba, halka tatlı ve özel ürettiğimiz ürünler de var. Hem geleneksel tatlı sanatını yaşatıyoruz hem de yeni çeşitler ortaya çıkarıyoruz. Sabah satışlar başlıyor akşama kalmıyor. Fiyatlarımızda kısmi artışlar yaptık sebebi ise imalatının bize de pahalıya patlaması. Yine de ilgiden memnunuz” dedi.

Geleneksel tatlıcılığı uzun vadeli yapmak istediğinin altını çizen Yiğit, fiyatlar hakkında bilgiler vererek“ Baklavanın  kilosu 40 TL idi , 50 TL oldu. Halka tatlı 20 TL idi, 25 TL oldu, Kurabiyenin kilosu da 50 TL. Ona çok fazla talep olmasa da yine de arada satıyoruz. Geleneksel tatlıcılığı inşallah ömrümüz yettiği sürece devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.