MEHMET TIRPAN

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek, şehrimizin gelişmesi adına yapılan çalışmaların kamuoyuna aktarılmasında kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında, basın mensuplarının oldukça önemli bir rol oynadığını söyledi.

Basın mensupları ile sürekli istişare içerisinde olarak fikir alışverişinde bulunmak istediklerini belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Şehre gelir gelmez Sivas’ın her karışını gezerek tanıdım. Toplumun tüm kesimleri ile görüşerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldım. Basın mensupları ile ziyaretlerde ve programlarda tanıştım. Kapımız ve telefonlarımız sürekli açıktır. Her zaman benimle iletişime geçebilirsiniz. Hiç bir aracıya gerek kalmadan görüşeceğiz ve istişare edeceğiz. Hep birlikte bu şehir için güzel işler yapma gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Basın mensuplarının basın bayramını kutlayarak katılımcılara teşekkür eden Vali Yılmaz Şimşek, “Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemizde her yıl Basın ve Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaktadır. Biliyoruz ki basın milletin gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Basın, kamuoyunu ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı ile başarılı bir şekilde bilgilendirerek görevini yerine getirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir.’ ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en iyi şekilde açıklamaktadır. Şüphesiz halkımıza doğru haber alma imkanı sağlayan ve halkımızın sesini duyurma aracı olan basın, çağdaş demokrasinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın kuruluşları demokrasinin yaşaması ve gelişmesine de büyük katkılar sunmaktadır. Şehrimizin gelişmesi adına her türlü çaba ve çalışmayı halkımıza aktarıp, halkımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetin oluşması anlamında da basın mensupları önemli bir rol üstlenmiş durumdasınız. Gelişen teknoloji ile birlikte gelişen internet basını da artık hayatımızda önemli bir unsur olmuştur. Bu anlamda doğru habercilik anlayışı güden doğru, dürüst ve ilkeli internet medyalarına da Sivaslıların sahip çıkması gerekmektedir. İlimizde yayın hayatını sürdüren gazetelerin yanı sıra televizyon kanallarının ve haber ajanslarının unutulmaması, onların işlerini kolaylaştırıcı tedbirler alınması Sivas için hep birlikte güç birliği yapılarak hareket edilmesi büyük önem taşımaktadır. Kalemini bir baskı unsuru olarak değil de geleceğe ışık tutan olumlu manada yönlendiren bir rehber gibi kullanması da bizleri mutlu etmektedir. Hepimizin ortak paydasının Sivas ve geleceği olduğunu biliyoruz. Bu sebeple yolumuz sürekli sizlerle kesişecek. İletişim kanallarımız sürekli açık ve etkin olacak. Zaman ve mekan mefrumu gözetmeksizin görev yapan basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Görev başında hayatını kaybeden basın mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.