SÜMEYRA DENİZ

Sivas merkezde olduğu ilçelerde de vatandaşlar Trump’un Kudüs açıklamasını protesto etti.

Altınyayla, Gemerek, Suşehri  ve diğer birçok ilçede ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıması kınandı. Vatandaşlar Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyerek tepki gösterdi.

Altınyayla da Tonus Camiinde cuma namazının kılınmasını müteakip Tarihi Ahmet Ağa meydanında toplanan vatandaşlar Amerika Birleşik Devletleri ve bazı batı ülkelerinin, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ü İsrail Devletinin başkenti olarak tanımasını sloganlarla protesto etti.

Gemerek ilçesinde ise cuma namazından sonra toplanan halk Kudüs ve Mescidi Aksanın Müslümanların olduğunu  ve ilelebet Müslümanların olacağını söylediler Suşehri ilçesinde ise yürüyüş düzenlenerek alınan karara sert tepki gösterildi.

ABD’nin Kudüs kararı Suşehri ilçesinde de cuma namazı çıkışında yürüyüş yapılarak protesto edildi. İlçedeki sivil toplum kuruluşu örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Sivas Caddesi üzerinde toplanan grup Balhatun Merkez Camisi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

Kangal’da ise belediye binası önünde düzenlenen protestoda ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atılırken ilahiler çalınarak dua edildi.