MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren, İlaç temini noktasında Sivas’ta ciddi anlamda bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Her yıl Şubat ayında belirlenen ilaç fiyat artışları nedeniyle bazen Ocak ve Şubat ayı içerisinde ilaç temininde zorlandıklarını aktaran Başkan Eren, “Bazen depoda ilaç olmuyor ancak hastaları mağdur etmemek adına eczaneler arasında ilaç trafiği yaşanıyor. Elinde ilaç olan eczane diğer bir eczaneye ilacı gönderiyor. Hastaları mağdur etmiyoruz” dedi.

Eczacıların hastaları mağdur etmemesi adına zaman zaman istişarelerde bulunduklarını aktaran Başkan Eren, “Zamdan dolayı ilaç sıkıntısı şu an için yok ama bazı ilaçların bulunmasında dönemsel olarak sıkıntı yaşanmakta. Buda ilacın etken maddesinden yada mevsimsel olarak fazla kullanılmasından dolayı olabiliyor.ilaç fiyatı artacak diye eczacıların hastaya ilaç vermemesi diye bir durum söz konusu değildir. Eczacı hastayı ilaçsız bırakmamak için elinden geleni yapmaktadır. Bu konuda hiçbir eczacı ilacı stoklayarak hastaya yok demez. Şuana kadar da bu tür olumsuz bir konuya rastlanılmadı. Depolardan ilaç tedarikinde sıkıntı yaşanabiliyor,Bu sıkıntı sadece depolardan değil ilaç firmalarından da kaynaklanıyor. Bu konuda hastaların erişemediği ilaçlar olursa Eczacılar Odasına bildirmelerini istiyoruz. Bizde tedarik edilemeyen ilaçlarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne bildiriyoruz. İlacı bir şekilde tedarik ederek hastalara ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.