MEHMET TIRPAN

Ak Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a geldiğini de Haralar Bölgesindeki yapıların kente kazandırılması noktasında verdiği talimat doğrultusunda Hamidiye Kültür Parkı ile ilgili projenin İl Özel İdaresi kanalıyla yürütüldüğünü ancak bu projenin giderlerinin farklı Bakanlıklardan karşılandığını söyledi.

İl Özel İdaresi kanalıyla ihalesi yapılan projede İl Özel İdaresinin kaynaklarının kullanılmadığını bu konuda spekülasyonlar oluşturulduğunu aktaran Ekinci, “Sanayi ve teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Kalkınma Ajanslarında destek alındı. Bir çok yerden belirli kaynaklar alınarak İl Özel İdarenin bütçesine aktarıldı. Yani İl Özel İdarenin kırsala ayırdığı bütçeye dokunulmadan Hamidiye Kültür Parkında sona gelindi” dedi.

 Projesinden peyzajına kadar görev alan kişilere teşekkür eden Ekinci, “Bu proje hükümetimizin projesi. İl yöneticilerimizde bu konu da ciddi gayret gösterdi. Atıl olan alan Sivas’a kazandırıldı. Yaz aylarında bölgede ciddi hareketlilik yaşanacağını da tahmin ediyoruz. Güzel yapılan işleri bazı kesimler baltalamaya çalışıyor. Bu yapılmaya çalışılan aslında hiç hoş değil. Bizler Sivas’ın gelişmesi ve kalkınması için çaba gösterirken tabiki aynı zamanda eleştirileceğiz. Millet kimin ne yaptığını biliyor. Kurumları ve kişileri karşı karşıya getirmeyi de doğru bulmuyorum. O bölgede yapılan çalışmaların kaynağı bakanlıklar ve kalkınma ajanslarından alındı. İl Özel İdaresinin bütçesi ise kırsala yatırım için kullanıldı” ifadelerine yer verildi.