HÜSNE AKKAYA

Sivas merkez ilçe köylere hizmet götürme birliğinin 2016 yılı faaliyet raporuna göre İl Özel İdaresi 2016 yılında hayata geçirdiği 134 proje ile Sivas'ta  level atlattı.

Hizmet alımı alanında 22 projenin ihaleleri için  KDV dahil toplam 18 milyon 414 bin 042 lira ödeme yapan Özel İdare, köy yolları yapımı,onarımı karla mücadele hizmet alım için çalıştırılan işçilere verilen paralar dahil olmak üzere arazi hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanan araç bedelleri de bu alan içerisine giriyor.

Tarihi eser onarımı ve  proje işleri için KDV dahil  toplam 13 milyon 795 bin 986 TL ödeme yapan Özel İdare  hayata geçirilen bu sekiz proje arasında,  Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi  restorasyonu, konak ve türbe  onarımları yer alıyor.

Okul yapım ve onarım alanında 28 proje için ise KDV dahil   toplam 7 milyon 394 bin 664 TL ödeme yapıldı. Yapılan işler arasında ise Sivas merkez ve ilçelerdeki çeşitli okulların yapım ve onarımları yer aldı.

Mal ve hizmet  işleri için ise KDV dahil  toplam 4 milyon 995 bin 763 TL ödem yapan özel İdare hayata geçirdiği 14 proje arasında  Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi,  Çocuk Oyun Kütüphanesi,  çöp konteynırı alımı, Et Entegre tesislerindeki bazı  işler yer aldı.

Çeşitli  yapım  ve bakım onarım işleri alnında 52 proje  için 33 milyon 381 bin 238 TL  ödeme yapan  İl Özel idaresi köy yolları, Yıldız Dağı  Kayak Merkezi suni kar sistemi, prefabrik ev yapımı,  ve bölgede yapılan pisleri, yanı dışında  Sıcak Çermik  jeotermal  kuyusu için manifort bina yapımı,  Sivas valiliği konutuna  güvenlik kamerası  alımı gibi  bir çok iş yer aldı.

İçme suyu ve kanalizasyon yapımı alanında 5 proje için ise il özel idaresi  3 milyon 240 bin 618 TL ödeme yaptı.