MEHMET TIRPAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazmi Yiğit, Cumhuriyet Bayramı'nın 98’incı yıldönümünün bu sene de tüm yurtta coşkuyla kutlanacağını söyledi.

Türk milletini tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize bugüne kadar olduğu gibi sahip çıkılmaya devam edileceğinin altını çizen Başkan Yiğit, “Milli iradenin ilanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Kahraman halkımız, baş komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tam bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenlik adına vermiş oldukları büyük mücadelenin sonucunda, bundan 98 yıl önce ilan edilen Cumhuriyeti ve onun eşsiz kazanımlarını hak etmişlerdir. Egemenliğin kayıtsız, şartsız tek sahibi olan milletimiz, varlığımıza ve bağımsızlığımıza yönelik her türlü tehdit ve saldırılar karşısında tıpkı Cumhuriyeti ilan ederken olduğu gibi bu gün de aynı ruhla, onurlu mücadele vereceğiz” dedi.

Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yiğit, “Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermeyen milletimiz, tarih boyunca karşı karşıya kaldığı her türlü saldırı ve esaret altına alma girişimlerini boşa çıkarmıştır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmayı amaçlayan hainlerin bulunması, milletimizin birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmasını ve kenetlenmesini sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek ve ebediyen yaşayacaktır. Şehitlerin ve gazilerin ülkeyi bağımsızlık aşkıyla miras bırakmak için gösterdikleri fedakarlığa minnettarız. “Onların acıları, şahadetlerinin kutsiyetini yüreğimizde hissediyoruz. Bu bilinçle devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirme gayretindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.