ADNAN HASAN FİŞENK

Eski numune hastanesinin bulunduğu alanda 70 bin karelik ikinci millet bahçesinin yapımında henüz somut bir çalışma başlatılmadı. Türkiye’de yapılacak en büyük millet bahçesi olma özelliği taşıyacak projenin ne zaman start alacağı merak konusu oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yıl Sivas ziyaretleri kapsamında; “ Sivas’ımıza 1 millet bahçesi yetmez ikinci bir millet bahçesi kazandırmamız gerekir buna ilişkinde eski numune hastanesi olarak bildiğimiz yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı da ikinci bir millet bahçesi yapılmak için Sivas’ımıza kazandırıyoruz. İçinde gerçekten çok önemli proje detaylarının olduğu millet kıraathanelerinin olduğu, yürüme yolları, bisiklet yolları ve yeşil alan düzenlemelerinin olduğu çok önemli bir projeyi Sivas’ımıza kazandıracağız. Aslına bakarsanız Valiliğimiz, burada ki meydan düzenlememiz kütüphanemiz, millet bahçemizi de içine aldığımızda ecdadın bize bıraktığı tarihi eserleri gün yüzüne çıkarak tam 1 milyon metrekarelik alanda bir şehir düzenlemesi meydan düzenlemesini yapmış oluyoruz. Burada trafiği de belediye başkanımız inşallah bu süreçte trafikle alakalı da bir proje çalışacak burada ki sokakların yolların yeniden yapılması ve yol güzergâhının yeniden düzenlenmesi suretiyle 1 milyon metrekarelik alanda sadece Sivaslıları değil tüm Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli bir projeyi de Sivas’ta değerlendirmiş olacağız” diyerek müjdelemişti. Ancak gelinen noktada aradan geçen onca zamana karşı bölgede hiç bir çalışma gözlenemedi.
Bundan sonraki süreçte proje ne durumda?. Hangi aşamaya geldi? ve alanın atıl ve çirkin görüntüsüne karşı çalışmalar ne zaman başlayacak Sivaslılar tarafından merak konusu oldu.