SEYİT ÖMER YILDIZ

İkinci el araç piyasası oldukça durgun günler geçiriyor. Galericiler sitesinde ikinci el araç satışı durma noktasına geldi. Artan vergiler, benzine gelen zamlar araç piyasasını olumsuz etkiliyor.

Galericiler sitesinde faaliyet gösteren bazı esnaflar ise bu olumsuz durumun en büyük etkilerinden birinin ise internet siteleri üzerinden yapılan satışlara bağladı.

Piyasadaki hareketsizlik nedeniyle işlerinin oldukça durgun olduğunu aktaran galericiler, “Bazı araç sahiplerinin araçlarını satmayacakları halde piyasa değerinin çok fazla üzerinde fiyatlar yazarak internet sitelerine koymaları ister istemez diğer araç sahiplerinin de fiyatları yükseltmesine neden olduğunu söylüyorlar. Ortalama 3 yaşında bir araç 100 bin lira civarlarında ise bu tür insanlar yüzünden aynı araçlar 120 – 130 bin lira civarında ki fiyatlarla internet sitelerine konuluyor. Hal böyle oluncada  fiyatlar giderek yükseliyor ve vatandaş ne araç satın alabiliyor nede satabiliyor. Çünkü aracını satışa çıkaran kişilerde tekrar bir araç alamama korkusu yaşıyor. Bu durum galerici esnafı içinse daha da olumsuz bir durum yaratıyor, esnaflar ödedikleri iş yeri kirası, elektrik, su giderleri personel giderleri ile birlikte daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor” ifadelerini kullandı.