SEYİT ÖMER YILDIZ

İkinci el otomobil piyasası el yakmaya devam ediyor, fiyatların düşmesi için birçok adım atılsa da sonuç alınamadı, fiyatlar her geçen gün yükseliyor.

İkinci el araç alım satımında her geçen gün artan fiyatlara karşı son olarak yetki belgesi zorunluluğu getirilmesi de bir çözüm olmuş gibi durmuyor. Vatandaş elindeki aracı isteği fiyattan satabilmek için direndikçe direniyor. Hal böyle olunca fiyatlar bir türlü düşmek bilmiyor.

Öyle ki bir çok araç sahibi ikinci el aracını sıfır fiyatından da yüksek rakamlara satmaya çalışıyor bu da ister istemez ikinci el piyasasında karışıklığa yol açıyor. Ancak işin özünde tek sorun vatandaşta değil, devletin uygulamış olduğu vergi sistemi her geçen gün vatandaşın cebinden daha fazla para çıkmasına neden oluyor.

Durumdan hem alıcılar hem de satıcılar şikayetçi ancak konu satışa gelince herkes yine bildiğini yapmaya devam ediyor. Çünkü doğal olarak hiç kimse aldığı araçtan zarar etmek istemiyor, hatta zarar bir yana araç alırken fiyatlardan şikayet eden birçok kişi satarken de kar ederek satmanın derdine düşünce ikinci elde fiyatlar her geçen gün yükselmeye devam ediyor.