Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 26. Dönem 1. Yasama Yılında 2/365 Esas Numarası ile 27/11/2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verilen Sivas ilinde 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Adıyla Yeni Bir Üniversite Kurulması Hakkında vermiş olduğu Kanun Teklifinin halen Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda beklediğini söyledi.

Vermiş olduğu kanun teklifinin cevaplandırılması adına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a da soru önergesi veren Akyıldız; “Sivas’ımızın gelişmesi ve daha iyi geleceğe sahip olması için çok önemli olan, Sivas’a ikinci devlet üniversitesi kurulması için vermiş olduğum Kanun Teklifini Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun gündemine almayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Sivas’a İkinci Üniversitenin kazandırılması noktasında yılmadan bıkmadan gayret göstereceklerini aktaran Akyıldız; “Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 13.02.2015 tarihinde AKP’nin Sivas İl Kongresi’nde ikinci devlet üniversitesinin sözünü verdi. 24.04.2015 tarihinde yapmış olduğu Sivas Mitinginde, ‘‘Sivas’a ikinci üniversite kurulması için kanun teklifi verildiğini, seçimden sonra ilk işlerinin bu üniversitesi kurmak olduğunu’’ belirtmesine rağmen verilen sözler neden hala yerine getirilmemiştir? AK Parti Hükümetinin vermiş olduğu sözü acilen yerin getirilmeli. Sivas’a ikinci Devlet Üniversitesi kurulmalı. Ayrıca dönemin Başbakan’ı Binali Yıldırım da Sivas’a 'İkinci bir üniversite yapacağız' demişti. Herhangi bir gelişme yaşanmadı” ifadelerini kullandı.