Mehmet TIRPAN

15 Temmuz süreci sonrasında 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile  kapatılan Sivas’ın eğitim kurumları arasında yer alan İhtiyaç Akademi geçirdiği soruşturmanın ardından tekrar faaliyetlerine başladı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen İhtiyaç Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Kiraz, Son 8 yıllık zaman diliminde verdikleri eğitimler sonrasında 3 binin üzerinde gencin memur olarak devlet kurumlarına yerleşmesini sağladıklarını söyledi.

İleriye yönelik hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Kiraz; “3 binin üzerinde gencimizin devlet kurumlarına yetişmesinde önemli katkıları olan kurumumuz bundan sonra da faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edecektir” dedi.

Ekim ayından itibaren kendi binalarında faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydeden Kiraz: “Ortaöğretim, ön lisans, lisans öğrencileriyle öğretmen adayları ve A grubu kariyer meslekleri dediğimiz, kaymakamlık, uzmanlık, müfettişlik, denetmenlik ve kontrolörlük sınavlarına kendi binamızda öğrencilerimizi hazırlayacağız. İnşallah bundan sonra Sivas’a yapacağımız güzel yatırımlarla birçok Sivaslı gencimizin devlet kademesinde görev alması konusunda elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Vatanına, milletine, bayrağına, ülkesine bağlı binlerce memurun yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

“120 BİN KİŞİ KAMUYA ALINACAK”

2017-2018 eğitim öğretim yılının kamuya girmeye çalışan öğrenciler için önemli bir yıl olduğuna da değinen Kiraz, “120 bin kişi kamuya alınacak. Bu personel içerisinde ne kadar hem şehrimiz yer alırsa biz o kadar mutlu oluruz. Bu amaçla Devlet Personel Başkanlığı’nın ilan edeceği kadrolarda çok sayıda ön lisans öğrencisi, lisan mezunu, öğretmen adayı ve kariyer mesleklerine yoğun bir talep olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.