MEHMET TIRPAN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Eski fuar alanında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

İlk olarak alanı kongre ve fuar merkezi olarak dizayn eden firma ile görüştüklerini aktaran Kul, “ İhtiyaç duyulan derslik ve laboratuvarların sayısını belirledik. Firmaya taleplerimizi ilettik onlarda tekrar projeyi refize ettiler. Önümüzdeki günlerde inşallah ihaleye çıkacağız. Biran önce kaliteli ve kapsamlı eğitim vermek için çaba gösteriyoruz” dedi.

2020 yılında ayrılan bütçeye göre öncelikli olarak ana binaya ağırlık vereceklerini aktaran Kul, “ Verilen bütçeyi hemen kullanacağız ve inşaat mevsimi girer girmez çalışmalara başlayacağız. Ana binada kalan eksiklikleri de ek bütçelerle gidereceğiz. Hedefimiz en azından Teknik Kolej kısımını bitirmek. Sivaslı hemşerilerimizden, iş adamlarımızdan ve hayırseverlerimizden binaların bitirilmesi amacıyla destek vermelerini bekliyoruz. Bize destek verilirse süreç hızlanır. Sıfırdan kurulduğumuz için kapsamlı eğitim vereceğimiz bir binamız yok. Kapsamlı bir lisans eğitimi için en azından Kongre ve Fuar alanındaki inşaatın bitmesi gerekir. Herşeyi devletten beklemiyoruz. Konuya ilişkin destek bekliyoruz. Orası bize devrolduktan sonra oranın herhangi bir koruması yoktu. Ticaret Odası bir güvenlik vermişti ama alan bize geçtikten sonra güvenlik görevlileri geri çekildi. Orayı güvenlik altına almamız lazım. Bir yerde güvenlik olmadığı zaman o bina da alınabilecek ne varsa alınıyor. Alanın çevre duvarlarını ördük. Güvenlik kulubemizi yerleştirdik. Binanın çatıları sızdırıyordu. Çatı ihalesine çıktık çatılar yenilendi. Orada yine yer altı suyu problemi var. Yer altı suyu ile ilgili planlamalar yaptık ve bu sorunu da çözdük. Teknik kolejin altı su altında kalıyordu” ifadelerini kullandı.