MELDA GENEŞ

İnşaat malzemeleri satan esnafların çoğu işlerinin durgunluğundan şikayetçi. İlimizde inşaat malzemesi satan Ahmet Turan Gemük, kapanma noktasına geldiklerini ve işlerinin durduğunu söyledi.

Yapılan zamların da işlerinin durmasında önemli rol oynadığının altını çizen Gemük, “Salgın sürecinde yaşanan kapanmaların ardından normalleşme ile birlikte bayram öncesi hafif bir hareketlenme oldu. Bayram sonrası ise işler tamamen durdu. Malzeme fiyatlarına yapılan ciddi zamlarda bizleri olumsuz etkilediği gibi vatandaşları da ciddi derecede etkiledi. Şuan günü kurtaramıyoruz. İflasın eşiğindeyiz” dedi.

Eskisi gibi iş yapamadıklarını kepenk kapatacak hale geldiklerini vurgulayan Gemük, “Fiyatlara gün günü zam geliyor. Bizde mecburen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Ek takviye işlerimiz olmasa kapatmaya gidecek hale geldik. Piyasa oldukça kötü durumda. Müşterilerin alım gücü azaldı. Esnaf olarak mağduruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak kapatmanın olumsuz etkilerini halen hissettiklerini ifade eden Ahmet Gemük, “İş yerlerinin kapatılması bizi iflasa getirdi. Bir çok esnaf arkadaşım kapatmaya gitti. Esnaf olarak ayakta zor duruyoruz. Emekli maaşım olduğu için bir nebze ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Bu sebepten kaynaklı ev, arsa satmak zorunda kaldık. Devletten destek talep ediyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.