SEYİT ÖMER YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, parti meclis üyeleri, Sivas, Erzincan, Tokat ve Yozgat’ın il ve ilçe yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bölge toplantısı sırasında salona girmek isteyen CHP Akıncılar eski ilçe başkanı Hüseyin Çiçek’in açıklamaları adeta deprem etkisi yaratttı.

CHP yönetimini ve il teşkilatını ağır bir şekilde eleştiren Çiçek; “Cumhuriyet Halk Partisinde 16 yıl Akıncılar’da ilçe başkanlığı görevi yaptım 30 yılda partiliyim. Cumhuriyet Halk partisi Sivas il başkanı, ilçe başkanı ve Milletvekili Ulaş Karasu Hakkında açıklayacağım şeyler var. CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından savaş meydanlarında kurulan bir partidir. Bunların değerlerini bilmeyenler şuanda Sivas’ta CHP il başkanlığını yapmaktadırlar ve bizlere mahalle dedikoduları ile iftiralarla bizleri yıpratmışlardır. Bu nedenle CHP’nin bu süreçlerde yasadışı görevden almalar iftiralar atmalar ve CHP Akıncılar ilçe tabelası gelip çıkartılmıştır.  BU süreçle ilgili olarak resmi yazışmalar ve tebligatlar daha sonra elimize geçti. İlçe yönetim kurulumuz bunla beraber görevden alınmıştır ancak şahsımı görevden almamışlardır bende bunlara tepki olarak 52 üye ile beraber görevlerimizden istifamızı verdik. Bunları hesabını illaki verecekler” dedi.

KARASU, GAYRİ RESMİ İŞLER YAPMIŞTIR

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun yasa dışı işler yaptığını iddia eden Çiçek; “ Biliyorsunuz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oğlu Sivas’ta askerlik yapmıştır bu sebeplede  Kılıçdaroğlu’nun Sivas’la her türlü sorunu sıkıntıyı sadece kendisine sorduğunu dile getirmektedir. Partililerimiz bundan dolayı üzüntü duymaktadır. İkinci olarak ise Ulaş Karasu delege olabilmek için kendi mahallesinin seçmenine güvenmeyip yasa dışı işlerle Adana’dan eşinin akrabalarından gayri resmi işler yaparak kendisini burada delege seçtirmeye gayret etmiştir. Ayrıca son günlerde CHP’nin kozmik odasında ki aldığı kararları kendi elleri ile basın kuruluşlarına servis ederek partiyi yıpratmak adına yasadışı işlerde de bulunmuşlardır” ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İTTİFAK YAPIYORLAR

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun önceki iş ortağının Fetö’den tutuklandığını söyleyen Hüseyin Çiçek; “ Bu kişi ceza almıştır. Bu nedenlede bunlarla iş birliği yapmıştır. Bunlar HDP’de, teröristlerden, fetöcülerden beslenen medet uman kişilerdir. Ben CHP’nin kurumsal kimliğine birşey demiyorum ama bunu yönetenlere çok kızıyorum. Çünkü bunlar partinin öz evlatlarından birşey beklemiyorlar, HDP’den terör örgütlerinden ve yandaşlarla temas halinde olup ittifak yaparak oylarını arttırma çabası içinde uğraşıyorlar ama ne yazık ki Atatürkçü kesimler tamamen kopmuşlardır ayrılmışlardır, yeni Memleket Hareketi’ne katılmışlardır bizlerde aynen katılacağız” dedi.

DEVLETİN KÖMÜRLERİNİ ÇALDI

Çiçek son olarak; “Ayrıca CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Celal Abbas devletin kömürünü hırsızlık yaparak çalarak ki şuan duruşması devam ediyor. Bu hırsızlara, terör örgütlerine bu yöneticlerimizde sahip çıkıyorlar herhangi birşeyde söylemiyorlar. Biz bu olayları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktardığımız halde hiçbir önlem alınmadı, alınmadığı gibi de bekledik ve baktık birşey olmuyor 52 üye ile eraber istifamızı e- devlet üzerinden verdik ve Memleket Hareketi’ne katıldık. Biz tüm bunların cevabını seçimlerde vereceğiz” diyerek açıklamasını sonlandırırken bundan sonra ki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Sivas il yönetiminin iddialara ne yanıt vereceği merak ediliyor.