MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Hastanede vefat eden “Bebek Tanış” isimli hastanın ani bebek ölümü sendromu nedeniyle kaybedildiği söyledi.

Sivas kamuoyunda bazı internet gazeteciliği yapan kişilerin kötü bir algı oluşturmaya çalıştığını aktaran Başhekim Doğan, “Bebek Tanış’ın ani bebek ölümü sendromu nedeniyle hayatını kaybettiği yapılan tetkiklerle tespit edilmiştir. Ortaya atılan iddiaların aksine bebeğin kalbinin açılması veya herhangi bir cerrahi girişim yapılması söz konusu değildir” dedi.

Ani Bebek Ölümü Sendromunun nedeni bilinmeyen ve birçok sebebe bağlı olarak gelişebilen, ileri inceleme ile tespit edilebilen, tüm dünyada görülen bir ölüm sebebi olduğuna sikkat çeken Doğan, “Bebeğin hayata tutunması için modern tıbbın verdiği imkânlar dâhilinde her şey hekimlerimiz tarafından yapılmış ama bebeğimiz yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir. Tanış bebek ailenin ilk bebeği olduğu için daha sonra doğacak bebekleri için hocamız tarafından bu durumun genetik bir hastalık olup olmadığının tespit edilmesi ve sonraki gebeliklerde önceden tedbir alınması adına otopsi önerilmiş fakat aile kesin bir dille reddettiği için otopsi yapılmamıştır. Hastanemizi ve Üniversitemizi yıpratmak amacıyla mesnetsizce yapılan bu haber, gazetecilik ilkeleri arasında yer alan tarafsızlık ve objektiflik ilkelerine aykırı davranmanın bir örneğidir. Toplumun haber alma özgürlüğünü sağlamakla yükümlü olan bir basın organının masa başı haberciliği ile devletin kurumlarından birini yıpratmaya çalışması kaygı vericidir. Hem sağlık hem de eğitim kurumu olan Hastanemiz için bütün hastalarımızın anayasa ile güvence altına alınmış olan “Adalet ve Hakkaniyete Uygun Olarak Hizmetlerden Faydalanma Hakkı, Tıbbi Özen Gösterilmesi” gibi haklara riayet etmek en büyük vazifelerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.