MEHMET TIRPAN

28 Temmuz’da yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimine sayılı günler kaldı. Uzun bir süredir esnafları ziyaret ederek desteklerini alan Başkan Adayı Mesut Dursun, güçlü kadrosu ile açık ara seçimi kazanacak gibi gözüküyor.

Esnaf çocuğu olan ve yaptıkları icraatlarla adından son zamanlarda sıkça bahsettiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mesut Dursun, yaptığı girişimlerle son zamanlarda zor günler geçiren esnaflara bir katkı daha sağladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığı ile kullandırılan kredilerde Paraf Esnaf karta yapılan yüzde 10’luk zorunlu kesintiyi girişimleri sonucu kaldırtan Dursun, esnafların menfaatleri için ellerinden gelen gayreti ve çabayı gösterdiklerini söyledi.

Ben değil biz anlayışı ile hizmet vermek adına aday olduğunu hatırlatan Mesut Dursun, “Kooperatifimiz kefaleti ile kullandırılan hazine destekli kredilerde Paraf Esnaf kartta yapılan yüzde 10’luk kesinti nedeniyle esnaf ve sanatkarlarımız mağdur oluyordu. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi noktasında yaptığımız görüşmeler neticesinde yüzde 10’luk paraf kart kesintisi kaldırılmıştır. Bundan böyle isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek kesinti ile esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadıkları mağduriyeti de ortadan kaldırmış olduk. Yeni uygulama tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Hayali projelerle değil yaptıkları icraatlarla konuştuklarını vurgulayan Başkan Adayı Mesut Dursun, “Biz bir ahi torunuyuz. O kültürle büyüdük. Çevremizdeki insanlar ve esnaflarımız bizi yakınen tanırlar. Esnaflar bir ülkenin bel kemiğidir. Esnaflar bir ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Esnaflık kolay bir iş değil. Dünyada ortaya çıkan salgından dolayı ilimizdeki esnaflarımız çok ciddi olumsuz etkilendi. Bize bu konuda düşen görev bu süreçte esnafları desteklemek oldu. Hiçbir esnafımızı mağdur etmedik. Şimdi ise esnaflarımıza daha fazla destek vermek adına şeffaf bir yönetimle esnaf ve sanatkara hizmetkar olmak için yola çıktık. Ben değil biz anlayışı ile esnafların gücüne güç katmak ve ortaklarımızın menfaatini kollamak için aday olduk. Esnaf kardeşlerimizin desteği ile inşallah daha güzel işler yapacağız.” şeklinde konuştu.