Mehmet TIRPAN

Altınyayla Belediye Başkanı Necmettin Mermer, Altınyayla’daki su sorununu çözdüklerini, imarlı olan ancak kapalı olan yolları açtıklarını ve Altınyayla’ya meydanlar yaptıklarını söyledi.

Altınyayla’da mesire alanları ve parklar da yaptıklarını da aktaran Mermer, “Altınyayla’daki içme suyu oldukça kötüydü. Hayvanların dahi içemeyeceği bir su vardı. Acil ve hayati en önemli sorunumuz su sorunuydu. Altınyayla’nın diğer sorunlarda varda ama insanların sağlığını olumsuz etkileyen su sorununu çözmek için harekete geçtik” dedi.

24 saat vardiyalı olarak halkla beraber çalışarak içme suyu sorununu yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede İller Bankası’ndan almış oldukları hibe borularla giderdiklerini aktaran Mermer, “Personel ve halktan destek alarak 24 saat çalışarak kaynak suyu kalitesindeki içme suyumuzu aldığımız borular sayesinde depomuza akıttık. Su sorununu çözdükten sonra 13 adet aralarında iş makinelerinin de bulunduğu araçları aldık. Belediyenin iş makinesi yeteri kadar yoktu ve mevcut makinelerde çalışmıyordu. 13 aracı 2 milyon 250 bin TL’ye aldık. Araçları peşin aldık. Şuan Altınyayla Belediyesi olarak 800 bin TL kredi borcumuz var. Devletten de 950 bin TL KDV alacağımız var. KDV’den alacağımıza karşı Hazine arazilerinden almak istedik ama alamadık. Borcumuzdan çok alacağımız var. Tonus Kalesi diye bir yer yaptık. 2 milyonluk bir işi 1 milyona mal ederek kendi araçlarımızla ve insanımızla yaptık. 4,5 ayda bitirdik. Altınyayla’nın çehresini değiştiren bir yapı oldu. Yollarımız çok kötü idi. İmarlı yollarımızın yüzde 65’i kapalı idi. Biz bu yüzdeyi 25’e kadar düşürdük. Halen İmarlı yollarımızın yüzde 25’ini de açacağız. Kamulaştırma olmadan yollarımızı açıyoruz. Yolları bitirelim ki alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Yollarımız açmadan alt yapı çalışmalarına başlayamıyoruz. 6 mahallenin onarımını yapıyoruz. Mahalle sayımız 3’ten 6’ya yükseldi. Parklar ve mesire alanları yaptık. TOKİ projesinin olmadığı ilçelerden biriyiz. Talepleri topladık ama 2+1’lere 180 bin TL inşaat maliyeti çıkarıldı. Maliyet oldukça fazla olduğu için yaptıramadık. İkinci kez ihaleye çıktık 160 bin TL fiyat verildi. İnşallah belediye bünyesinde kurduğumuz şirket vasıtasıyla konut yapacağız. İlçemize eşi olmayan hamam ve otel yapıldı. Biz göreve geldik geleli yaz kış demedik bir şeyler ortaya çıkarmak için çalıştık” ifadelerini kullandı.