MEHMET TIRPAN

Memur- Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, Toplu sözleşme masasında kamu İşvereni tarafından verilen teklifle enflasyon oranı arasında dağlar kadar fark olduğunu yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini söyledi.

2022 yılı için yüzde 5+6, 2023 yılı için yüzde 6+6 maaş zammı teklifinin memuru yine enflasyona ezdirecek bir teklif olduğunun altını çizen Başkan Temiz, “ Hükümetin teklifi kabul edilemez. Çarşıda pazarda markette fiyatlar ortadayken, bugüne kadar yapılan 5. toplu sözleşmede enflasyon hükümetin tahminlerinin üstünde çıkmıştır. Ziraat Bankası önümüzdeki yıl düşük tahminde bulunuyor diyerek 2022 için yüzde 5-6 2023 için yüzde 6-6 teklifleri komik oluyor. Acilen hükümet tekliflerini revize etmeli” dedi.

Yüzde 38 zam isteklerinin olduğunu hatırlatan Başkan Temiz, “Öyle görünüyor ki hükümetin verdiği bu teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu İşvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Biz diyoruz ki memura zammı enflasyon değil kamu işvereni vermelidir. Toplu sözleşme bir oldubittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak; 5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifin pazarlığa imkân tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Memur-Sen Sivas Şubesi olarak, haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET TALEPLERİMİZE KARŞILIK VERMELİ”

3600 Ek Gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmeli ve makul seyyanen zam verilmesi konusunda da hükümete çağrıda bulunan Başkan Temiz, “3600 Ek Gösterge konusunda kapsamı genişletilmiş, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır. Aynı şekilde sözleşmeli personel konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Kamu İşvereninden; yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ilişkin tekliflerimize de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimize de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleri bekliyoruz” şeklinde konuştu