Mehmet TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, salgın dolayısıyla 1 yılı aşkındır mağdur olan esnaflara ceza ile değil uyarı ile yaklaşılmasını beklediklerini söyledi.

Odalarına kayıtlı yaklaşık bin 500 esnafın salgın dolayısıyla dar koşullarda ticaret yaptığını hatırlatan Başkan Akgül, “Vaka sayısının artmaması noktasında üyelerimizi sürekli uyararak tedbirlere uymaları noktasında hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Özellikle işletmelerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına üst seviyede riayet edilmesini aktarıyoruz. Esnafımızda bu konuda elinden geleni yapmakta. Bu süreçte yapılacak olan denetimlerde ufak tefek kusurları olan işletmelere ceza ile değilde sözlü olarak uyarı yapılmasını temenni ediyoruz” dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla bazı işletmelerde azda olsa hareketlilik yaşandığını aktaran Akgül, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve özelikle esnafı etkileyen Covid-19 virüsü nedeniyle zor günler yaşayan esnaf, umudunu Ramazan ayına bağladı. Esnafımız uzun bir süredir durgun günler geçiriyor. Bu nedenle esnafımız açısından ramazan ayının farklı bir önemi vardır. Bu ayın bereketi ile esnafımızın kazanacağı üç beş kuruş oldukça önemli. Yeni alınan tedbirler doğrultusunda esnaflarımızın yine beklentilerini karşılayamayacak ancak biz devletimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.